MARCA: Arda chce další výzvu

MARCA: Arda chce další výzvu
Arda Güler (zdroj: realmadrid.com)

Arda Güler využil své dovolené, aby se trochu distancoval od okolního shonu a načerpal nové síly před svou druhou sezonou v Realu Madrid. Během dovolené však Turek nejen odpočíval, ale věnoval se také cvičení v posilovně, aby k další výzvě ve své kariéře přistoupil v co nejlepší formě.

Mladý záložník nepochybně ročník zakončil lépe, než ho zahájil. Dokonce natolik, že se na jejím konci dalo mluvit o herním zjevení. Na Euru pak předváděl skvělé výkony. Nyní chce devatenáctiletý mladík trenéra nadobro přesvědčit a vybojovat si místo v sestavě. Arda nehodlá ztrácet čas a v tréninkovém centru se objeví o něco dříve. V sobotu bude v Madridu a v neděli nasedne do letadla směřujícího do USA, kde královský tým sehraje tři přípravné zápasy: proti Milánu, Barceloně a Chelsea.

Turecko z Eura vypadlo 6. července ve čtvrtfinále s Nizozemskem, načež Arda odjel na dovolenou. Po celou dobu však pracoval s osobním trenérem, aby se co nejlépe připravil na příští sezónu.

Pořádná příprava mu chyběla v té nedávno skončené, kdy mu zranění značně ztížila adaptaci v novém klubu. Kvůli opakovaným zraněním vynechal prakticky polovinu sezony. Ligový debut si odbyl až 17. ledna proti Las Palmas.

Turek ví, že pouze tvrdá práce mu může pomoci dosáhnout cíle, kterým je bojovat o základní setavu. V jeho prospěch jistě hraje i to, že už zná město, klub, své spoluhráče a navíc ví, co od něj trenér vyžaduje. Konec minulé sezony a Euro mohou vyvolat mimořádně pozitivní náladu.

Ancelotti veřejně chválil jeho schopnost být rozhodný před brankou, což nic nemění na tom, že Arda by se mohl ukázat jako velmi užitečný při rozehrávce, zejména po Kroosově konci a Modrićově ústupu ze základní sestavy.

Zapracovat na fyzické stránce by nepochybně mohlo být klíčovým faktorem v konkurenci hráčů jako Mbappé, Vinícius, Rodrygo nebo Bellingham. I když v současné době v konkurenci určitě prohrává, protože stále hovoříme o fotbalistovi ve fázi formování, Ancelotti dobře ví, že Güler má stále obrovský prostor pro rozvoj a nepopiratelný talent. Talent, který mu rozhodně nemusí nikdo jiný závidět.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl
Mužstvo

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Jen málo hráčů se dokázalo tak rychle adaptovat v Realu Madrid, jako to v minulé sezóně dokázal Jude Bellingham. Angličan po příchodu…
Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit
Mužstvo

Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit

Další reprezentační přestávka je za námi. Fakt, že se všichni hráči vrátili do Madridu bez zranění, může být zdrojem radosti.…
Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit
Mužstvo

Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit

Reinier na počátku svého hostování v Granadě udělal skvělý dojem. Brazilec ukázal na hřišti velkou kvalitu, vypadalo to, že rychle našel…
RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão
Mužstvo

RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão

Real Madrid po Carvajalově zranění analyzuje, co dělat a co nedělat během příštích přestupových období. Daniho minimálně roční pauza zhoršuje…