Nový život Toniho Kroose

Nový život Toniho Kroose
Toni Kroos (zdroj: realmadrid.com)

Bývalý záložník Realu se věnuje svým fotbalovým akademiím. V Madridu se usadí natrvalo v bude nadále působit ve španělské metropoli.

Když Anthony Taylor odpískal konec zápasu Španělska s Německem ve čtvrtfinále posledního EURA, pro Toniho Kroose to znamenalo definitivní sbohem elitnímu fotbalu. Německý špílmachr smutně hleděl na trávník, kolem něj se seskupili jeho spoluhráči z Realu Madrid Dani Carvajal, Nacho a Joselu, kteří byli na vítězné straně, a kteří Toniho utěšovali. Kroos se s profesionálním fotbalem rozloučil s elegancí, grácií a odvahou. Své kopačky pověsil na hřebík, aby začal nový život, který je nepřímo spojen s jeho bývalou vášní.

Od vyřazení Die Mannschaftu uplynulo pouhých 48 hodin, když už byl Kroos v Kolíně nad Rýnem v jedné z akademií, které vede se svým bratrem Felixem a které jsou v Německu nesmírně úspěšné.

Během uplynulých dvou týdnů bylo možné vidět uvolněného Toniho, jak předává svá tajemství četným skupinám dětí, které nemohly od svého idolu odtrhnout oči. Mluvil o tom, jak odpálit míč, o technice jeho ovládání, o výpočtu vzdálenosti, o tom, jak vždy zvolit tu nejlepší variantu. Své vyprávění také zasypal historkami ze svých zápasů v Realu Madrid.

Kroosova myšlenka je vychovávat děti na základě fotbalu a propagovat hodnoty, jako jsou týmová práce, kolektivní úsilí, solidarita….. což vysvětluje v úvodu na svých webových stránkách: „Mým cílem je maximalizovat rozvoj našich hráčů, uplatňovat svou filozofii na hřišti a odrážet své hodnoty mimo něj.“ Obrovský úspěch, který zaznamenal ve své vlasti, je evidentní.

V doprovodu svého bratra a otce Rolanda (ten vedl další akademii, tentokrát v Rostocku, kde oba bratři Kroosové vyrůstali a kde se začali prosazovat ve fotbalovém světě v týmu Hansy), spolu s mnoha mladými a dynamickými trenéry, sklidil při otevření prvních akademií pozitivní ohlasy. To hodlá od září realizovat i v Boadilla del Monte, neboť „Akademie Toniho Kroose“ bude působit také na půdě Madridského autonomního společenství.

Toni Kroos nyní odjíždí na několikadenní dovolenou na Mallorku, kde má již několik let svůj dům, ale stále čeká, jaké budou poslední kroky v jeho novém působišti. Jeho novým životním úkolem je trénovat děti a především lidi se stejnými hodnotami jako on. Po jedenácti sezonách v Realu Madrid přivítá Němce a jeho rodinu právě španělská metropole a také jeho první akademie mimo Německo, kde už se mu daří. Kroos mění svůj život, aniž by zapomínal na minulost.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl
Mužstvo

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Jen málo hráčů se dokázalo tak rychle adaptovat v Realu Madrid, jako to v minulé sezóně dokázal Jude Bellingham. Angličan po příchodu…
Ronaldo byl jediný, kdo se nevážil, řekl Guti o brazilském útočníkovi
Bývalí hráči Realu

Ronaldo byl jediný, kdo se nevážil, řekl Guti o brazilském útočníkovi

Bývalý hráč Realu Madrid Guti se čas od času objevuje jako expert v pořadu El Chiringuito de Jugonés na televizi La…
Messi pochválil Nica Paze: Je na vysoké úrovni, řekl Argentinec
Bývalí hráči Realu

Messi pochválil Nica Paze: Je na vysoké úrovni, řekl Argentinec

Argentinec Leo Messi pochválil bývalého záložníka Realu Madrid Nica Paze, který aktuálně hraje za italské Como. Bílý balet má hráče…
MARCA: Mario Gila září v Laziu… a Real Madrid si mne ruce
Bývalí hráči Realu

MARCA: Mario Gila září v Laziu… a Real Madrid si mne ruce

Hráč mládežnické akademie Realu Madrid se prosadil v římském týmu a klub si ponechal 50 % jeho práv. „La Fábrica“…