AS: Neúspěch s Lenym Yorem komplikuje situaci Andriye Lunina. Za vším stojí Jorge Mendes

AS: Neúspěch s Lenym Yorem komplikuje situaci Andriye Lunina. Za vším stojí Jorge Mendes
Andriy Lunin (zdroj: realmadrid.com)

Je otázkou času, kdy bude oficiálně oznámen přestup Lenyho Yora do Manchesteru United. Real Madrid operaci s příchodem Francouze vypustil, protože se nechtěl pouštět do cenové války s Manchesterem, ale nikdo v klubu se netají tím, že „projekt Varane“ s Yorem v hlavní roli, byl pro Real prioritou. Los Blancos nechali všechno v rukou fotbalisty, který nakonec, přes všechnu důvěru, neodolal nabídce z Anglie. Podle AS se v táboře Realu Madrid cítí roztržitě, protože věřili, že fotbalista, zastupovaný Jorgem Mendesem, dá přednost svému snu hrát na Bernabéu před penězi přicházejícími z Premier League, jako to svého času udělali Camavinga, Tchouaméni, Bellingham nebo Endrick.

Ačkoli „operace Yoro“ není přímo spojena s Andrijem Luninem, existuje jeden detail, který by mohl ovlivnit budoucnost ukrajinského brankáře. Společným jmenovatelem obou případů je již zmíněný agent Jorge Mendes, který Lunina v poslední době zastupuje. Zatímco před časem se zdálo, že prodloužení brankářovy smlouvy je prakticky jisté, sám Ukrajinec nyní toto téma protahuje a zvažuje budoucnost mimo Chamartín. Ochota Realu jednat s Mendesem po tom, co se stalo s Lenym, není, mírně řečeno, příliš vysoká. „Luninova budoucnost se ještě více komplikuje,“ píše AS.

Od odchodu Cristiana Ronalda se vztahy Los Blancos s portugalským agentem nevyvíjejí dobře. A byly přece doby, kdy byl Jorge Mendes téměř jedním z důvěryhodných mužů Florentina Péreze, jako kdysi Ernesto Bronzetti. Byl to právě Mendes, kdo do šatny Realu přivedl Cristiana, Pepeho, Coentrãa, Jamese, Di Maríu, Ricarda Carvalha a Josého Mourinha najednou. Po odchodu CR7 do Juve se vše začalo hroutit. Jorge Mendes upadl v nemilost v kancelářích na Bernabéu a jeho hráči začali klub postupně opouštět.

V posledních letech byli jedinými hráči, kteří portugalského agenta poutali k Realu, Isco a Asensio. Oba se stali Mendesovými hráči, aby si našli slušné uplatnění mimo Madrid… A dostalo se jim svého. Asensio odešel do PSG. Trochu jiný příběh to byl v případě Isca, který na poslední chvíli pohořel na přestupu do Unionu Berlín, protože provize za celou operaci se ukázala jako příliš vysoká. Isco nakonec skončil v Seville a později v Betisu.

Proto když vyšlo najevo, že Lunin se spojil s agenturou Getsiufute Jorgeho Mendese, si v klubu uvědomili, že Ukrajinec usiluje o přestup. Má smlouvu platnou do 30. června 2025 a díky velmi dobré sezoně mu Los Blancos nabídli její prodloužení. Vše bylo dohodnuto, ale konec sezony, v níž si Courtois znovu vybojoval své místo a nakonec si zahrál finále Ligy mistrů, znamenal, že si obě strany daly čas na rozmyšlenou. Atmosféře prodloužení smlouvy neprospívá ani fakt, že Mendes je Luninovým agentem. Stejně tak to, že je Yoro pro Real, v tuto chvíli, patrně ztracen.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Jen málo hráčů se dokázalo tak rychle adaptovat v Realu Madrid, jako to v minulé sezóně dokázal Jude Bellingham. Angličan po příchodu…
Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit
Mužstvo

Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit

Další reprezentační přestávka je za námi. Fakt, že se všichni hráči vrátili do Madridu bez zranění, může být zdrojem radosti.…
Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit
Mužstvo

Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit

Reinier na počátku svého hostování v Granadě udělal skvělý dojem. Brazilec ukázal na hřišti velkou kvalitu, vypadalo to, že rychle našel…
RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão
Mužstvo

RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão

Real Madrid po Carvajalově zranění analyzuje, co dělat a co nedělat během příštích přestupových období. Daniho minimálně roční pauza zhoršuje…