Začátek velké výzvy. Real zahájil přípravu na sezónu, v níž bojuje o sedm trofejí

Začátek velké výzvy. Real zahájil přípravu na sezónu, v níž bojuje o sedm trofejí
Carlo Ancelotti a realizační tým (zdroj: realmadrid.com)

Real Madrid dnes zahajuje předsezónní přípravu, v níž bude bojovat o sedm titulů. Před Carlem Ancelottim a jeho hráči je celkem 68 zápasů a 11 měsíců neustálého soupeření na nejvyšší obrátky.

Real Madrid se 43 dní poté, co se v Londýně stylově rozloučil se sezonou 2023/24, kde vyhrál svůj 15. evropský pohár, vrátil do práce. Vítězství v Lize mistrů bylo to třešničkou na dortu, který už nesl znaky La Ligy a španělského Superpoháru. Sezona 2024/25 je naopak novou výzvou, která by s sebou mohla přinést ještě více trofejí – královský celek čeká boj o sedm trofejí (La Liga, Liga mistrů, Copa del Rey, Španělský superpohár, Evropský superpohár, Interkontinentální pohár a Mistrovství světa klubů), celkem 68 zápasů ve všech soutěžích a 11 měsíců na plné obrátky.

Svěřenci Carla Ancelottiho začínají přípravu na sezonu 2024/25 dnes, měsíc před zápasem s Atalantou o Evropský superpohár. První oficiální zápas Los Blancos by tak již mohl přinést onu první trofej. Ještě předtím sehrají Los Blancos v rámci přípravného období ve Spojených státech tři zápasy – 31. července proti Milánu, 4. srpna proti Barceloně a 7. srpna proti Chelsea. Čtyři dny po Evropském superpoháru začne obhajoba titulu ve španělské lize – 18. srpna zahájí La Ligu venku proti Mallorce.

Po ještě poměrně nevýrazném srpnu se v září rozběhne nový ročník Ligy mistrů a v prosinci Real Madrid čeká Interkontinentální pohár, který byl po letech opět zařazen do oficiálního klubového programu. Jako aktuální evropští šampioni jsou Los Blancos nasazeni přímo do finále, které je naplánováno na 18. prosince. Soupeřem bude tým, který se probojuje přes dřívější fáze turnaje. Interkontinentální pohár se bude konat podle schématu, jakým se doposud hrálo Mistrovství světa klubů.

Druhá část sezóny

O měsíc později přijde na řadu Španělský superpohár, který si zachovává formát z posledních let a bude se konat od 8. do 12. ledna. Real Madrid se v semifinále utká s Mallorkou a v případě postupu do finále bude jeho soupeřem někdo z dvojice FC Barcelona – Athletic Bilbao. V lednu také Carlettův tým zahájí svou účast v Copa del Rey.

Konec sezony přinese novinku v meziklubových soutěžích v podobě nového formátu Mistrovství světa klubů. Boj o tento sedmý titul v sezoně může znamenat odehrání až sedmi dodatečných zápasů – tří ve skupinové fázi, osmifinále, čtvrtfinále, semifinále a finále. Turnaj se bude konat od 15. června do 13. července 2025, bude se hrát ve Spojených státech a zúčastní se ho 32 klubů.

Návrat do akce, ale bez mnoha hráčů

Soutěž začíná dnes, ale bude poznamenána mnoha mezerami a nedostatky v týmu. Koneckonců návraty více hráčů jsou podmíněny tím, jak daleko došli se svými národními týmy na Euru a Copa América. Pro začátek bude mít Ancelotti k dispozici pouze Thibauta Courtoise, Andriye Lunina, Lucase Vázqueze (ten již prodloužil smlouvu, i když to zatím nebylo oficiálně sděleno), Jesúse Valleja, Frana Garcíu, Daniho Ceballose a Brahima Díaze. Celkem sedm hráčů, kteří budou v prvních dnech trénovat s týmem Castilly. Ve Valdebebas bude také David Alaba, ale jeho návrat se očekává až na konci roku.

První tým Realu Madrid má v současné době celkem 22 hráčů. V posledních týdnech klub opustili Toni Kroos, Nacho a Joselu. Naopak přicházejí Kylian Mbappé a Endrick. Nejistá naopak zůstává budoucnost Kepy Arrizabalagy, který čeká na rozhodnutí Lunina, a Ceballose. Královský celek mezitím v pozadí pracuje na přestupu Lenyho Yora. To vše s cílem vybudovat tým, který Ancelottimu umožní přistoupit k největší výzvě v historii klubu, tedy k zisku sedmi trofejí.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Endrickův velký týden. Nejdříve svatba, potom historický zápis
Mužstvo

Endrickův velký týden. Nejdříve svatba, potom historický zápis

V minulých dnech se útočník oženil a v pouhých 18 letech a 58 dnech vstřelil gól na Bernabéu v Lize…
Je Courtois nejlepším brankářem v historii Realu Madrid?
Mužstvo

Je Courtois nejlepším brankářem v historii Realu Madrid?

Thibaut Courtois už ve své kariéře udělal vše pro to, aby byl považován za nejlepšího brankáře na světě a možná…
RELEVO: Tchouaméniho výkonnost vyvolává pochybnosti
Mužstvo

RELEVO: Tchouaméniho výkonnost vyvolává pochybnosti

Francouz se proti Stuttgartu trápil a jeho výkony v letošní sezóně jsou diskutabilní. Mezitím Eduardo Camavinga, hlavní rival Auréliena na…
Valverde: Sezóna je teprve na začátku a ještě nás čeká dlouhá cesta. Čeká nás mnoho zápasů
Mužstvo

Valverde: Sezóna je teprve na začátku a ještě nás čeká dlouhá cesta. Čeká nás mnoho zápasů

Fede Valverde byl zvolen nejlepším hráčem Realu Madrid za měsíc srpen. Ve čtvrtek ve Valdebebas převzal speciální cenu od sponzora…