Euro a Copa América posílily pozici Carla Ancelottiho

Euro a Copa América posílily pozici Carla Ancelottiho
Carlo Ancelotti (zdroj: realmadrid.com)

Žádný z trenérů národních týmů letos v létě nevytáhl z hráčů Realu Madrid to nejlepší, jako to v klubové sezóně dokázal Carlo Ancelotti.

Italský stratég byl vždy popisován jako manažer, jehož jedinou předností je umění, jak stvořit šťastnou šatnu. Jeho taktické schopnosti byly podceňovány. Navzdory tomu, že dosáhl všech možných úspěchů na klubové úrovni.

Toto přesvědčení letos konečně překonal. Nejde jen o trofeje, které získal, ale také o řadu klíčových rozhodnutí, díky nimž Real Madrid zaznamenal jednu z nejlepších sezon ve své historii. Navíc role, které jeho svěřenci sehráli na Copa América a Euro, jeho pozici ještě více posílily.

Celkově to pro hráče Realu rozhodně nebyly turnaje snů. Někteří jsou stále ve hře, jiní už byli vyřazeni, ale nikomu z nich se nepodařilo zazářit v národním týmu tak jako v klubu. V bílém dresu se jim to však podařilo a Carletto z každého z nich vyždímal naprosté maximum.

Pozice Bellinghama, vývoj Viníciuse, změna taktiky a výběr vhodných situací pro každého z nich znamenaly, že Ital vytáhl nejlepší verzi z téměř celého svého týmu. Přesto stejní hráči vypadají ve svých národních týmech jinak, což jen potvrzuje Carlovu skvělou práci v uplynulé sezóně.

Obecný trend s několika výjimkami

Nejzářivějšími příklady tohoto tvrzení jsou Jude a Vini. Angličan se zapsal do historie svého národního týmu proměněným gólem v poslední minutě v osmifinále proti Slovensku, ale jinak jsou jeho výkony velmi nenápadné. Nemá velký vliv na hru, nemá velký vliv na ofenzivu a ztrácí se v taktickém rámci, který mu vnutil Gareth Southgate. Madridská „pětka“ se potápí mezi lvy Albionu.

Totéž platí o Brazilci, který se s výjimkou jednoho zápasu ani nepřiblížil tomu, jak ho všichni známe. Taktická volnost Los Blancos mu umožňuje hrát plynule, což se v týmu Canarinhos nestává. Bellingham má ještě šanci se rehabilitovat, ale Viniho Brazílie už z Copa América vypadla.

Totéž platí i pro další hráče. Rodrygo Goes se jako lídr pětinásobných mistrů světa stále nemůže prosadit. Také Kroos nebo Rüdiger se v německé reprezentaci neukázali tak, jako v této sezóně v Realu. Ve stejné situaci je i Camavinga, jehož energie zůstává ve francouzském středu pole zastíněna.

Jedinou výjimkou jsou Carvajal, Valverde a Tchouaméni, kteří si udržují úroveň předváděnou ve španělské metropoli.

Shrnuto. Je to složitá skládačka, jejíž autor má konkrétní jméno. Carlo Ancelotti, ačkoliv si aktuálně užívá dovolené, vstupuje do nové sezóny silnější.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

RELEVO: Část týmu začíná pochybovat o Pintusovi a jeho metodách
Mužstvo

RELEVO: Část týmu začíná pochybovat o Pintusovi a jeho metodách

V Realu Madrid, který v posledních letech působil jako klidný přístav, se začínají objevovat první trhliny. Výsledky se rodí těžce…
OFICIÁLNĚ: Rodrygo je zraněný. Vrátí se až na konci listopadu
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Rodrygo je zraněný. Vrátí se až na konci listopadu

Real Madrid na svých webových stránkách informoval o zdravotním stavu Rodryga. Potvrdil tak včerejší spekulace. „Po testech, které Rodrygovi provedl…
Pozitivní zprávy. Brahim dělá vše pro to, aby stihl sobotní El Clásico
Mužstvo

Pozitivní zprávy. Brahim dělá vše pro to, aby stihl sobotní El Clásico

Úterní vítězství 5:2 nad Borussií Dortmund bylo velkým pozitivem před sobotním El Clásikem. Radost fanoušků Realu Madrid nicméně během středečního…
OFICIÁLNĚ: Thibaut Courtois je zraněný!
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Thibaut Courtois je zraněný!

Belgičan utrpěl zranění ve včerejším zápase proti Borussii Dortmund. Real Madrid o tom informoval na svých webových stránkách. „Po vyšetřeních,…