Florentino Pérez uvažuje o kandidatuře na prezidenta v roce 2025

Florentino Pérez uvažuje o kandidatuře na prezidenta v roce 2025
Florentino Pérez a La Decimoquinta (zdroj: x.com/KMbappe)

Sedmasedmdesátiletý Pérez v rozhovoru se svými blízkými přiznal, že nevyloučil, že bude v roce 2025 kandidovat na prezidenta Realu Madrid.

Florentino Pérez je prezidentem Realu Madrid celkem 21 let. V letech 2000 až 2006 zastával tuto funkci šest let a v roce 2009 se do ní vrátil, od té doby řídil klub bez jakékoli opozice a dovedl ho k velkým úspěchům. Ačkoli se však zdá, že dosáhl všeho, madridismo si jeho vládu může užívat ještě čtyři další roky. Jak se informuje server Relevo, kormidelník královského klubu řekl svým blízkým, že vůbec nevylučuje kandidaturu ve volbách v příštím roce (2025), v nichž by vítězství s největší pravděpodobností znamenalo jeho poslední funkční období.

V průběhu posledních čtyř let kolovaly ve Valdebebas zvěsti o jeho odchodu do důchodu. Věk a občasné zdravotní potíže vyvolávaly domněnky, že by mohl odstoupit. Situace se však na všech úrovních zlepšila a on byl dokonce v pokušení soukromě poznamenat, že by mohl ještě čtyři roky zastávat prezidentský úřad.

Cítí se silný a má vůli dokončit několik úkolů, které jsou před ním. Zdá se, že všech cílů již bylo dosaženo, ale není tomu tak. Dobrým příkladem je pořádání finále mistrovství světa ve fotbale v roce 2030. Jedná se o téma, které bylo neformálně projednáno s FIFA, ale zatím nebylo konkretizováno. Florentino každopádně chce, aby Estadio Santiago Bernabéu hostilo druhé finále mistrovství světa v historii poté, co se zde finálový zápas hrál v roce 1982.

Co se týče stadionu, zdá se, že jeho výstavba je dokončena, ale ve skutečnosti je třeba ještě doladit mnoho detailů a provést závěrečné práce, aby fungoval na plný výkon. Po slavnostním otevření chce prezident plně využít jeho potenciál pořádáním nejrůznějších akcí ve všech možných termínech. Chce, aby se zařízení – podle plánu – stalo místem, které bude generovat příjmy ve výši stovek milionů eur ročně. A je to jen otázka času…

To nejsou jediné výzvy. Superliga, rozšiřování sportovního města nebo další plnění vitríny s trofejemi motivují muže, který se jen těžko spokojí s tím, čeho už dosáhl. Navíc, pokud se mu podaří vyhrát volby a zajistit si další čtyři roky ve funkci prezidenta, překoná 25 let u kormidla bílé lodi.

Do voleb, v nichž zatím nebyl navržen žádný kandidát, zbývá rok. Od roku 2006 se nekonaly volby s více než jedním kandidátem. Tehdy Ramón Calderón porazil Juana Palaciose, Juana Miguela Villara Mira, Lorenza Sanze a Artura Baldasana. Od té doby Florentino triumfoval čtyřikrát, aniž by se setkal s jakoukoli opozicí. Pokud se rozhodne znovu kandidovat, prakticky není pochyb o tom, že zvítězí a bude moci na další čtyři roky rozšířit svou legendu jako prezident Realu Madrid.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: Relevo

Přidat komentář

Související články

Florentino Pérez už připravuje své nejsložitější shromáždění s problémy okolo Bernabéu
Klub

Florentino Pérez už připravuje své nejsložitější shromáždění s problémy okolo Bernabéu

Valná hromada Realu Madrid, která se koná jednou ročně, není obvykle ničím jiným než rutinní akcí, na níž se schvaluje…
Real Madrid představil nový klubový autobus. Design je inspirován podobou nového Bernabéu
Klub

Real Madrid představil nový klubový autobus. Design je inspirován podobou nového Bernabéu

Nový klubový autobus má přepracovaný design, ve kterém vynikají klubové trofeje a velký klubový znak. Real Madrid o víkendu představil…
Real Madrid kvůli Bernabéu nepanikaří: je v klidu a už plánuje nové koncerty
Klub

Real Madrid kvůli Bernabéu nepanikaří: je v klidu a už plánuje nové koncerty

V Realu Madrid není dne, kdy by se něco nedělo. K morové ráně zranění v posledních sezonách se přidala i…
Sdružení obětí ze sousedství Bernabéua odpovídá Realu: Ukažte svoji licenci u soudu
Klub

Sdružení obětí ze sousedství Bernabéua odpovídá Realu: Ukažte svoji licenci u soudu

Pokračuje spor mezi Realem Madrid a tzv. Sdružením obětí ze sousedství Bernabéua, které zareagovalo na oficiální prohlášení klubu (informovali jsme…