MARCA: Real Madrid prodloužil smlouvy s Pintusem a Llopisem

MARCA: Real Madrid prodloužil smlouvy s Pintusem a Llopisem
Antonio Pintus (zdroj. realmadrid.com)

Deník MARCA uvádí, že Antonio Pintus, který má na starosti fyzickou přípravu Los Blancos, a Luis Llopis, kterému jsou svěřeni gólmani a taktické záležitosti, prodloužili své končící smlouvy. Oba se do Realu Madrid vrátili v roce 2021 a zařadili se do štábu Carla Ancelottiho, jejich budoucnost však zůstává nezávislá na Italově osudu.

Pintus a Llopis dříve spolupracovali také se Zinédinem Zidanem, ale z různých důvodů klub opustili. Oba byli získáni zpět v létě 2021 a připojili se k Ancelottiho týmu, který dále tvoří Davide Ancelotti, Francesco Mauri, Benjamino Fulco a Simeone Montanaro. Tito čtyři zůstávají s Carlettem nadále svázáni a v prosinci, kdy byla prodloužena smlouva Ancelottimu, prodloužili své kontrakty také oni. Pintus a Llopis pracují společně s nimi, ale mají s Realem své individuální smlouvy. Klub na ně sází i s výhledem na delší období.

Ital je zodpovědný za fyzickou přípravu nejen prvního týmu, ale má na starosti tento aspekt v celé fotbalové sekci Realu Madrid. Llopis je oceňován nejen za práci s brankáři, ale přispívá i po taktické stránce. Los Blancos považují oba za strategické postavy trenérského štábu bez ohledu na to, kdo jej povede.

Pintus byl získán na základě přání Zinedina Zidana před startem sezóny 2016/17. Francouzský trenér se rozhodl po svém příchodu k prvnímu týmu v lednu 2016 obnovit oddělení zodpovědné za fyzickou přípravu. S Pintusem se znal z doby, kdy spolupracovali v Juventusu. Sám Zidane se s Pintusem rozloučil v roce 2019 po svém návratu, protože se mu nelíbilo, že s ním trenér v roce 2018 Real neopustil. Italovo místo pak zaujal Grégory Dupont, kterého Zidane přetáhl od francouzské reprezentace. Pintus se do Madridu vrátil po odchodu Zidana a Duponta v roce 2021, protože klub pamatoval na jeho práci, zároveň nebyl příliš spokojen s Dupontovými metodami. Nyní Los Blancos potvrdili plnou důvěru v jednašedesátiletého kondičního trenéra a jeho nápady.

Llopise do prvního týmu povýšil rovněž Zidane v roce 2016, ale Španěl už v působil v letech 2005 až 2008 v akademii Realu Madrid. V roce 2018 společně se Zidanem odešel a Francouz ho chtěl při svém návratu zpět, ale Llopis byl spokojen se svým angažmá v San Sebastianu. Los Blancos se ho podařilo přesvědčit k návratu až v roce 2021 a dnes se, stejně jako Pintus, těší plné důvěře klubu.

Podle informací ze sociální sítě X prodloužili Pintus a Llopis své působení v Madridu do června 2027. Ancelottimu a jeho asistentům kontrakt vyprší o rok dříve.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

1 Komentářů

Přidat komentář

Související články

AS: Bellingham změní všechno. Návrat Angličana dodá týmu to, co mu v předchozích utkáních chybělo
Mužstvo

AS: Bellingham změní všechno. Návrat Angličana dodá týmu to, co mu v předchozích utkáních chybělo

V utkání proti Sociedadu chybělo Bílému baletu propojení mezi řadami. Tým se prezentoval nedostatečným presinkem. Nedostatky se projevily ve všech…
MARCA: Mendy se dohodl s klubem na prodloužení smlouvy
Mužstvo

MARCA: Mendy se dohodl s klubem na prodloužení smlouvy

Podle deníku MARCA se Real Madrid dohodl s Ferlandem Mendym na prodloužení smlouvy. Nyní zbývá učinit pouze oficiální oznámení. Ferland Mendy…
AS: Ceballos je pro Betis jednou z možností pro zimní přestupové období
Mužstvo

AS: Ceballos je pro Betis jednou z možností pro zimní přestupové období

Betis hledá posilu do středu pole poté, co se vážně zranil William Carvalho. Nyní mají Los Verdiblancos k dispozici více…
Rodrygo byl na Anoetě neviditelný, kritizuje RELEVO brazilského útočníka
Mužstvo

Rodrygo byl na Anoetě neviditelný, kritizuje RELEVO brazilského útočníka

Relevo upozorňuje, že Carlo Ancelotti včera překvapil, když na lavičku náhradníků posadil Rodryga. Důvody mohly být různé, ale Brazilec měl…