Dva diamanty Los Blancos. Arda může být ještě lepší, než já, říká Bellingham

Dva diamanty Los Blancos. Arda může být ještě lepší, než já, říká Bellingham
Jude Bellingham a Arda Güler (zdroj: realmadrid.com)

Turecké zázračné dítě, Arda Güler, má podle jedenadvacetileté hvězdy Realu Madrid a Anglie potenciál být „ještě lepší, než je on.“ Na Ardův výjimečný talent upozornil při vyhlašování ceny Golden Boy 2023, kterou Bellingham s rekordním počtem bodů od nezávislé poroty vyhrál.

Zakladatel ceny, Massimo Franchi, nedávno prozradil svůj osobní rozhovor s Bellinghamem na ceremonii v roce 2023. Franchi řekl, že Jude doufal, že jeho mladší bratr Jobe bude mít šanci cenu Golden Boy získat v roce 2024. Dále zmínil svého týmového kolegu Ardu a přiznal, že na tak mladý věk předvádí „neuvěřitelné věci na tréninku“. Skutečnost, že Bellingham je po získání takového ocenění ochoten vyzdvihnout talenty svých vrstevníků, potvrzuje jeho všestrannou skromnost.

Jude Bellingham je velkým vzorem pro evropské fotbalové fanoušky

Bellingham se již etabloval jako jedna z nejslibnějších nadějí anglického fotbalu současnosti, tedy pokud už teď není vůbec tou největší. V Realu Madrid ožil jako ryba ve vodě a přijal rychle za svou kulturu hlavního města Španělska, přestože byl v neustálém centru pozornosti tisku a sociálních sítí.

Vzhledem k jeho raketovému vzestupu ke slávě není překvapením, že ho generace sociálních sítí sleduje více než kteréhokoli jiného člena anglického týmu, jenž momentálně bojuje na Euro 2024. Má více než 31,5 milionu sledujících na Instagramu a údajně za každý sponzorovaný příspěvek na Insta dostává více než 65 000 liber – více než dvojnásobek průměrného ročního platu ve Spojeném království. Tvrdí to casinoalpha, který na svém blogu před začátkem Euro 2024 zanalyzoval přítomnost na sociálních sítích a výdělečný potenciál anglických hvězdných fotbalistů v digitálním věku.

Arda Güler: Správný hráč, špatný čas pro Real Madrid?

Pokud jde o Ardu, devatenáctiletý hráč je považován za diamant tureckého národního týmu. Je tedy tím samým, čím Bellingham pro Albion. V létě 2023 odešel z Fenerbahçe do Realu Madrid. Gülerův respekt k jeho bývalému zaměstnavateli byl projeven tím, že požádal Real Madrid, aby zaplatil jeho klauzuli ve výši 17,5 milionu eur, čímž by tak Fenerbahçe získalo maximální hodnotu za jeho prodej. Real překvapivě souhlasil a zaplatil nakonec 20 milionů eur, včetně dalších předpokládaných bonusů.

V sezóně 2023/24 La Ligy bylo Ardovo vystoupení v prvním týmu Realu Madrid omezené. Jeho šéf, Carlo Ancelotti, ho nasazoval jen střídmě, v rámci kampaně mu dopřál 10 zápasů, většinou v době, kdy už měl Real jistotu ligového mistrovství. Je úžasné, že Güler v těchto deseti zápasech dokázal vsítit šest gólů, čímž si vysloužil další povolání do tureckého seniorského týmu.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: football-espana.net

Přidat komentář

Související články

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl
Mužstvo

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Jen málo hráčů se dokázalo tak rychle adaptovat v Realu Madrid, jako to v minulé sezóně dokázal Jude Bellingham. Angličan po příchodu…
Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit
Mužstvo

Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit

Další reprezentační přestávka je za námi. Fakt, že se všichni hráči vrátili do Madridu bez zranění, může být zdrojem radosti.…
Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit
Mužstvo

Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit

Reinier na počátku svého hostování v Granadě udělal skvělý dojem. Brazilec ukázal na hřišti velkou kvalitu, vypadalo to, že rychle našel…
RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão
Mužstvo

RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão

Real Madrid po Carvajalově zranění analyzuje, co dělat a co nedělat během příštích přestupových období. Daniho minimálně roční pauza zhoršuje…