Kolik si mohou Nacho a Joselu vydělat na Blízkém východě?

Kolik si mohou Nacho a Joselu vydělat na Blízkém východě?
Nacho (zdroj: realmadrid.com)

Obránce a útočník se rozhodli pokračovat v kariéře na Blízkém východě. Jejich platy se výrazně zvýší a budou významné i v kontextu celé jejich kariéry.

Real Madrid v úterý potvrdil Nachův odchod v oficiálním prohlášení. Španělův nový klub prozatím nebyl oficiálně oznámen. Původně se uvádělo, že kapitán Realu Madrid se připojí ke Karimu Benzemovi v Al-Ittihadu, ale do boje o stopera v posledních dnech vstoupil také Al-Qadsiah.

V případě obránce se hovoří o dvouleté smlouvě s příjmem 20 milionů eur čistého ročně. Ve své poslední smlouvě s královským klubem pobíral 34letý hráč plat kolem 5 milionů eur čistého ročně.

Nacho hraje za první tým od roku 2012 a i při optimistických předpokladech o jeho prvním seniorském platu lze říci, že dva roky v Saúdské Arábii by mu mohly přinést podobné peníze, jaké vydělával po celou dobu své kariéry v Realu Madrid.

V případě Joselua se očekávalo, že jeho plat za tento rok na hostování v Realu Madrid bude nižší než ten, který dostával v Espanyolu, kde se pohyboval pouze kolem 800 000 eur čistého. Zprávy médií v případě útočníka hovoří o dvouleté smlouvě s opcí na třetí sezónu a ročním platu 8 milionů eur čistého.

Na úrovni celé jeho kariéry by útočníkův výdělek také pravděpodobně nepřesáhl milion eur čistého ročně, takže i v jeho případě by mu přesun do Kataru minimálně na dva roky mohl přinést podobné peníze, jaké si vydělal za celou kariéru.

Real připraven pomoci

Co se týče přestupu Joselua, čekáme na další informace. Chiringuito nebo The Athletic v úterý shodně informovaly, že královský klub koupí útočníka za 1,5 milionu eur od Espanyolu a za stejnou částku ho prodá katarskému klubu Al-Gharafa.

MARCA zdůrazňuje, že Real Madrid je připraven tak učinit, ale čeká na výsledek jednání mezi útočníkovým agentem a katalánským klubem. Pokud Espanyol způsobí problém, Los Blancos útočníkovi pomohou.

Před rokem byl zapůjčen za 0,5 milionu eur s opcí na zpětný odkup ve výši 1,5 milionu eur, protože tyto částky byly aktivovány sestupem Katalánců do Segundy, a tato klauzule platí do 30. června.

Standardní výstupní klauzule 34letého hráče je 30 milionů eur, ale zatím nebylo nikde potvrzeno, že by se 1. července mohl vrátit právě na tuto částku. Pokud by tomu tak bylo, Espanyol by po takové sezoně v Madridu nepochybně doufal, že za útočníka dostane mnohem více peněz než 1,5 milionu eur, a to je pro Joselua pravděpodobně problém.

Stojí za to upřesnit, že pokud by Real útočníka odkoupil do 30. června, mohl by ho nyní prodat do Kataru, protože FIFA by tyto operace započítala jako dva přestupy uskutečněné ve dvou různých sezonách (jeden před 30. červnem v sezoně 2023/24 a druhý po 1. červenci v sezoně 2024/25).

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Defenzivní cíl Realu Madrid se dohodl na nové smlouvě se současným klubem do roku 2029
Přestupy

Defenzivní cíl Realu Madrid se dohodl na nové smlouvě se současným klubem do roku 2029

Real Madrid plánuje v letním přestupovém období 2025 vstoupit na přestupový trh a najít nového středního obránce, přičemž jedním z…
MARCA: Přestup Trenta? Pokud se uskuteční, pak se vším respektem k Liverpoolu
Přestupy

MARCA: Přestup Trenta? Pokud se uskuteční, pak se vším respektem k Liverpoolu

Real Madrid nebude nijak tlačit na přestup Trenta Alexandera-Arnolda. Naopak, chce si počínat opatrně, korektně a se vším respektem k jeho…
AS: Přestupové cíle Realu Madrid jsou již jasné
Spekulace

AS: Přestupové cíle Realu Madrid jsou již jasné

Poslední dva měsíce změnily akční plán Bílého baletu na přestupovém trhu. Cílem Realu je získání Kroosova nástupce, pravého beka a…
Válka mezi Realem a Atléticem o odchovance trvá. Nejslibnější hvězda Atletica odmítla nabídku
Přestupy

Válka mezi Realem a Atléticem o odchovance trvá. Nejslibnější hvězda Atletica odmítla nabídku

Vztahy mezi Realem Madrid a Atléticem Madrid neprožívají nejlepší období. Derby 29. září na Metropolitanu bylo důkazem napětí, které mezi…