RELEVO: Real si myslí, že Joselu dělá špatné rozhodnutí

RELEVO: Real si myslí, že Joselu dělá špatné rozhodnutí
Joselu (zdroj: realmadrid.com)

Joselu se brzy vydá dobýt Katar a podepíše smlouvu s klubem Al-Gharafa, kde stráví minimálně dva roky. Na Blízkém východě může útočník očekávat, že si vydělá téměř 10 milionů eur za sezonu.

Přestože Real Madrid nehodlá fotbalistu násilím přemlouvat, aby zůstal ve španělské metropoli, členové vedení se domnívají, že Joseluovo rozhodnutí je špatné jak pro královský klub, tak pro něj samotného. Podle klubu mohl čtyřiatřicetiletý fotbalista zůstat ještě rok a za rok chytit poslední tučnou smlouvu, protože o nabídky by jistě nebyla nouze. Každopádně sám se rozhodl udělat tečku za tím, že po nezapomenutelném roce stráveném v bílém dresu nyní skončí.

Představitelé Realu vycházejí z předpokladu, že Joselu dostane v příští sezoně více šancí, než by možná očekával, a to i navzdory tvrdé konkurenci v první linii. Jeho profil čistokrevné devítky by zajistil, že útočník bude stále důležitým článkem skládačky. Tým se zúčastní až sedmi různých soutěží, což si přirozeně žádá široký kádr a sázku na všechny hráče. Při takto nabitém programu by Joselu určitě nestrávil celou sezonu na lavičce.

Real zůstane bez hráče, který díky svým vlastnostem poskytuje za určitých okolností řešení a který by určitě dostal své minuty. Útok Los Blancos budou v nadcházející kampani tvořit Mbappé, Vinícius, Rodrygo, Brahim, Arda a Endrick. Od Joselua se však dalo zákonitě očekávat, že by se od začátku objevil na hřišti častěji, než by se na první pohled mohlo zdát. Každopádně za těchto okolností klub nemá v úmyslu hledat za 34letého hráče nástupce.

Přestup do Al-Gharafy se připravoval několik posledních dní. Hráčův agent José Redondo využil zprostředkování Piniho Zahaviho. Jednání probíhala také se zástupci samotné katarské ligy, kde je sportovním ředitelem Antero Henrique. Portugalec měl v minulosti prsty například v přestupu Mbappého do PSG. Joselu již delší dobu zvažoval možnost odchodu na Blízký východ a podepsání poslední lukrativní smlouvy své kariéry. Jeho zástupce již odcestoval do Saúdské Arábie, aby provedl průzkum. Nakonec však padla volba na Katar.

Španělova smlouva samozřejmě vysoce převyšuje částky, které by byli Los Blancos schopni nabídnout. Po sezóně snů v Realu se Joselu rozhodl ukončit madridský sen na vrcholu, a upřednostní finanční stránku. Po celou dobu zatím nebylo vydáno žádné oficiální prohlášení. Pokud Real nakonec hráče od Espanyolu nekoupí, do jednání se přímo zapojí pouze Katalánci a Al-Gharafa.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: Relevo

Přidat komentář

Související články

Defenzivní cíl Realu Madrid se dohodl na nové smlouvě se současným klubem do roku 2029
Přestupy

Defenzivní cíl Realu Madrid se dohodl na nové smlouvě se současným klubem do roku 2029

Real Madrid plánuje v letním přestupovém období 2025 vstoupit na přestupový trh a najít nového středního obránce, přičemž jedním z…
MARCA: Přestup Trenta? Pokud se uskuteční, pak se vším respektem k Liverpoolu
Přestupy

MARCA: Přestup Trenta? Pokud se uskuteční, pak se vším respektem k Liverpoolu

Real Madrid nebude nijak tlačit na přestup Trenta Alexandera-Arnolda. Naopak, chce si počínat opatrně, korektně a se vším respektem k jeho…
AS: Přestupové cíle Realu Madrid jsou již jasné
Spekulace

AS: Přestupové cíle Realu Madrid jsou již jasné

Poslední dva měsíce změnily akční plán Bílého baletu na přestupovém trhu. Cílem Realu je získání Kroosova nástupce, pravého beka a…
Válka mezi Realem a Atléticem o odchovance trvá. Nejslibnější hvězda Atletica odmítla nabídku
Přestupy

Válka mezi Realem a Atléticem o odchovance trvá. Nejslibnější hvězda Atletica odmítla nabídku

Vztahy mezi Realem Madrid a Atléticem Madrid neprožívají nejlepší období. Derby 29. září na Metropolitanu bylo důkazem napětí, které mezi…