Real Madrid zintenzivnil činnost v případě přestupu Lenyho Yora

Real Madrid zintenzivnil činnost v případě přestupu Lenyho Yora
Leny Yoro - uprostřed (© instagram.com/losclive/)

Přestože se příchod mladého stopera Lenyho Yora dlouho pekl na pomalém ohni, v poslední době se vývoj událostí rozhodně zrychlil. Dnes se dokonce zdá, že dosažení úplné dohody s Lille se stalo naléhavou záležitostí. Vše začalo už před více než rokem, ačkoli teprve v lednu 2024 se Los Blancos rozhodli udělat první krok.

Dny ubíhají a hráč se setkává se stále vážnějším zájmem. Luis Campos, sportovní ředitel PSG, se také rozhodl začít tvrdě tlačit na pilu, přičemž PSG nabídlo 60 milionů eur. Yoro však měl připravenou odpověď, kterou už slyšeli i ostatní. Ani tak renomovaný člověk ve své profesi, jako byl Campos, nedokázal hráčův postoj ovlivnit.

Los Blancos nemají v úmyslu zaplatit tolik peněz za hráče, kterému za rok vyprší smlouva. Plán byl počkat s jednáním do 30. června, ale mnohé nasvědčuje tomu, že rozhovory budou zahájeny dříve. Také kvůli rostoucímu tlaku ze strany PSG, United a Liverpoolu. Zástupci Realu čelili podobné situaci už před Tchouaméniho přestupem.

Madridští už plánují sestavu bez Nacha a s vědomím, že Rafa Marín bude brzy prodán. Střed obrany by měli v příští sezoně tvořit Militão, Alaba, Rüdiger a v případě úspěšných jednání také Leny Yoro. Do této skupiny by mohl být v případě nutnosti zařazen i Tchouaméni, kterého Ancelotti již nejednou delegoval na post středního obránce.

Urychlení přestupu Yora je přirozeným důsledkem brzkého odchodu Nacha. Saúdskoarabský Al Qadisiyah je na pokraji dohody s kapitánem. K oficiálnímu oznámení Nachova přesunu do Saúdské Arábie by mohlo dojít již brzy. S osmnáctiletým obráncem Lille však nemá nic společného situace Alphonso Daviese. I v případě Kanaďana se však dá očekávat, že se brzy prosadí agresivnější strategie než dosud. Pozitivní je však skutečnost, že Real udržuje s Bavory výborné vztahy.

Němci jsou si vědomi toho, že jejich pozice ohledně Daviese nepatří k nejpohodlnějším. Levý obránce zatím odmítl všechny nabídky na novou smlouvu, díky čemuž si stále více Bavoři uvědomují, že je třeba se s Realem dohodnout. Každopádně více sil v tuto chvíli věnují Los Blancos přestupu Yora. Obsazení levé strany obrany v případě neúspěchu s Daviesem nebude takový problém. Mendy má za sebou fantastickou sezonu a v záloze je stále Fran.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

1 Komentářů

  • Avatar

    Nacho na odchode.
    Alaba, ktovie aky sa vrati, uz pred zranenim to nebolo ono.
    Militao sa snad vrati do povodnej formy.

    Utok a stred je nabity, treba riesit obranu. Prava strana tiez nema dlhu zivotnost, hoci Carvajal mal paradnu sezonu.

    1
    0

Přidat komentář

Související články

MARCA: Přestup Trenta? Pokud se uskuteční, pak se vším respektem k Liverpoolu
Přestupy

MARCA: Přestup Trenta? Pokud se uskuteční, pak se vším respektem k Liverpoolu

Real Madrid nebude nijak tlačit na přestup Trenta Alexandera-Arnolda. Naopak, chce si počínat opatrně, korektně a se vším respektem k jeho…
AS: Přestupové cíle Realu Madrid jsou již jasné
Spekulace

AS: Přestupové cíle Realu Madrid jsou již jasné

Poslední dva měsíce změnily akční plán Bílého baletu na přestupovém trhu. Cílem Realu je získání Kroosova nástupce, pravého beka a…
Válka mezi Realem a Atléticem o odchovance trvá. Nejslibnější hvězda Atletica odmítla nabídku
Přestupy

Válka mezi Realem a Atléticem o odchovance trvá. Nejslibnější hvězda Atletica odmítla nabídku

Vztahy mezi Realem Madrid a Atléticem Madrid neprožívají nejlepší období. Derby 29. září na Metropolitanu bylo důkazem napětí, které mezi…
MARCA: Sportovní úsek Realu požádá Florentina Péreze o aktivitu na zimním přestupovém trhu
Přestupy

MARCA: Sportovní úsek Realu požádá Florentina Péreze o aktivitu na zimním přestupovém trhu

Deník MARCA tvrdí, že někteří hlavní představitelé sportovního úseku Realu Madrid chtějí, aby klub byl v zimě aktivní na přestupovém trhu.…