L’Équipe: Kylian Mbappé požaduje od PSG 100 milionů eur

L’Équipe: Kylian Mbappé požaduje od PSG 100 milionů eur

Kapitán francouzské reprezentace dal PSG ultimátum, aby uhradilo jeho pohledávky, které činí přibližně 100 milionů eur, kvůli tomu, že od dubna nedostal mzdu a různé bonusy.

Už dlouho bylo jasné, že tento sedm let trvající příběh skončí špatně. Oficiální oznámení o podpisu Kyliana Mbappého s Realem Madrid kapitolu několika posledních konfliktních a toxických měsíců v PSG neuzavřelo a vztah mezi hráčem a klubem, přesněji mezi hráčem a prezidentem Nasserem Al-Khelaïfim, vstoupil v posledních dnech do nové fáze.

Hráčovi zástupci podnikli kroky k tomu, aby PSG donutili zaplatit mzdu a prémie, které mu klub stále dluží. Jak odhalil deník L’Équipe, pařížský klub Mbappému stále nevyplatil mzdu za duben a květen, ani některé bonusy, včetně věrnostního bonusu, a zdá se, že nehodlá vyplatit ani mzdu za červen. Toto ultimátum bylo předáno LFP, přičemž Mbappého tábor se opírá o článek 259 Charty profesionálního fotbalu, který stanoví, že „kluby musí hráčům, kteří mají smlouvu, vyplatit platy nejpozději poslední den každého měsíce v souladu s podmínkami obecného práva.“

V očekávání soudního sporu si obě strany vyměnily dopisy plné zloby, v nichž předložily dvě zcela odlišné verze událostí. Je známo, že obě verze, které sahají nejdále do loňského léta, dělí propast, neboť hráč odmítl prodloužit smlouvu po 30. červnu 2024.

PSG tvrdí, že „jednání probíhají“

Nasser Al-Khelaïfi Mbappému zakázal účast na asijském turné týmu a pohrozil mu, že během sezony neodehraje ani jeden zápas. Kapitán francouzské reprezentace byl do týmu vrácen pod podmínkou, že klub nebude ve ztrátě, pokud odejde zadarmo. Hovořilo se o řadě bonusů a podle L’Équipe Mbappé nabídl, že se za určitých podmínek vzdá 55 milionů eur v hrubých bonusech. K žádným změnám ve smlouvě však nedošlo a jednalo se o ústní dohodu, která se rozpadla na začátku roku 2024 v novém bouřlivém období, kdy se prezident PSG dozvěděl, že hráč odchází do Realu, a jeho herní čas se od té doby výrazně snížil.

Původně chtělo PSG loni v létě získat zpět 180 milionů eur, které vypočítalo jako ztrátu za Mbappého volný přestup, a to buď prodloužením smlouvy s výstupní klauzulí na tuto částku, nebo úsporou odpovídající platu. Hráč zjevně nehodlá vzhledem k průběhu sezony nic pustit, a to je smyslem ultimáta, které požaduje, aby PSG do 30. června uhradilo všechny dlužné bonusy a mzdy nejlepšího střelce v historii klubu. Celková částka by činila přibližně 100 milionů eur. PSG se k této záležitosti nechtělo oficiálně vyjádřit, pouze uvedlo, že „jednání probíhají“.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: L'Équipe

Přidat komentář

Související články

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…
COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés
Mužstvo

COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés

Podle španělského rádia COPE budou Jude Bellingham a Dani Carvajal odpočívat v úterním klání proti Deportivu Alavés. Carlo Ancelotti je chce…
MARCA: Eduardo Camavinga brzy začne naplno trénovat. Hrát by mohl v derby proti Atlétiku Madrid
Mužstvo

MARCA: Eduardo Camavinga brzy začne naplno trénovat. Hrát by mohl v derby proti Atlétiku Madrid

Další záblesk lepších zítřků je v táboře Los Blancos. Ve Vadebabas se usilovně pracuje na tom, aby se v dohledné době vrátil…
Endrickův velký týden. Nejdříve svatba, potom historický zápis
Mužstvo

Endrickův velký týden. Nejdříve svatba, potom historický zápis

V minulých dnech se útočník oženil a v pouhých 18 letech a 58 dnech vstřelil gól na Bernabéu v Lize…