MARCA: Real Madrid má dohodu s Yorem, ale…

MARCA: Real Madrid má dohodu s Yorem, ale…
Leny Yoro - uprostřed (© instagram.com/losclive/)

Deník MARCA ve svém čtvrtečním článku na titulní straně uvádí, že pokud se Nacho rozhodne odejít do Saúdské Arábie, přičemž Real mu dá čas na rozmyšlenou do 30. června a je otevřený jeho setrvání, klub okamžitě spustí operaci, jejímž cílem je příchod Lenyho Yora. Carlos Carpio, zástupce šéfredaktora tohoto deníku MARCA, uvádí, že královský klub vede s fotbalistou velmi pokročilé rozhovory, ale s Lille zatím žádný kontakt nenavázal.

Leny Yoro, který ve svých osmnácti letech považován na své pozici středního obránce za generační talent, upřednostňuje přestup do Realu Madrid, ale na jeho dveře už zaklepalo mnoho dalších týmů v čele s PSG, Liverpoolem a Manchesterem United. Zástupci Realu by rádi využili postoje stopera, ačkoli prozatím operují v pozadí za výše zmíněnými soupeři.

Co se týče Yora, klub se řídí podobnou strategií, jakou zvolil mimo jiné při přestupu Juda Bellinghama. Vše vede Juni Calafat, šéf skautingu královského klubu, který hráče osobně seznámil se sportovním projektem a také se všemi výhodami, které mu přestup do Realu Madrid přináší. Francouze nabídka Los Blancos oslovuje, ale čeká se, až se city promění v činy, konkrétně až hráč dá jasně najevo, že má zájem pouze o Real a je připraven počkat až rok na případný volný přestup do Madridu.

Právě toto chování má být základem pro jednání s Lille, které za osmnáctiletého hráče, který má ještě platnou roční smlouvu, očekává 50-60 milionů eur. Los Blancos si pro tuto operaci stanovili hranici 35-40 milionů eur, protože trvají na tom, že jde o teenagera, který by mohl být za rok volný. Teoreticky je Lille nuceno prodat hráče, o kterého je takový zájem, a který má jen jednoletou smlouvu, protože kromě PSG procházejí francouzské kluby obrovskou finanční krizí a budoucnost jim jen v horších barvách malují problémy s prodejem televizních práv a nevýhodná smlouva s CVC.

MARCA dodává, že Real Madrid původně uvažoval o tom, že Yora přivede v roce 2025, ale vážná zranění Édera Militãa a Davida Alaby změnila plán na příchod Francouze. Stalo se tak do té míry, že klub prohlásil, že dnes je důležitější získat nového středního obránce než levého beka. Na posledním jmenovaném postu se Alphonso Davies nachází v podobné situaci jako Yoro: do konce smlouvy mu zbývá jeden rok, chce přestoupit do Realu Madrid, jeho klub za něj požaduje neúměrně vysokou cenu a Real má svůj limit. Postoj obou stran se zdá být velmi tvrdý, ale může jít i o vyjednávací strategii. Nelze však vyloučit, že nakonec Ferland Mendy za rok odejde zadarmo a Davies zaujme jeho místo na základě volného přestupu. To by však byla v evropském fotbale velmi neobvyklá situace.

Když se vrátíme k Yorovi, Carpio zdůrazňuje, že pokud Nacho oznámí svůj odchod, operace se urychlí. Ale co když kapitán Realu Madrid zůstane? Los Blancos budou muset situaci přehodnotit a rozhodnout se, co udělají. Klub považuje Yoroa za strategický přestup v rozsahu přestupu Varana v roce 2011. Ale v případě, že Nacho zůstane, bude pozice stopera obsazena právě kapitánem, Militaem, Rüdigerem a Alabou, byť posledně jmenovaný patrně nestihne začátek sezóny. V záloze však stále zůstává Aurélien Tchouaméni.

Královský celek by pak mohl Yora koupit a zapůjčit, nebo hráče jednoduše požádat, aby jednu sezónu počkal a příští rok se k týmu připojil na základě volného přestupu. To je však velmi riskantní varianta, když se v situaci silně angažují silné kluby jako United, Liverpool a PSG.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

MARCA: Real Madrid sleduje mladého francouzského stopera RB Lipska
Přestupy

MARCA: Real Madrid sleduje mladého francouzského stopera RB Lipska

Klub hledá středního obránce, ale v klidu a bez tlaku. Castello Lukeba z RB Lipsko analyzovalo sportovní oddělení Realu Madrid…
Relevo: Davies jde ve stopách Alaby. Prodloužení smlouvy s Bayernem je v nedohlednu
Přestupy

Relevo: Davies jde ve stopách Alaby. Prodloužení smlouvy s Bayernem je v nedohlednu

Kanaďan zřejmě následuje stejnou taktiku jako Rakušan, když mu v Mnichově také končila smlouva. Každým dnem se blížíme k vyřešení…
Alexander-Arnold prolomil mlčení o své budoucnosti: Klíčový faktor? Chci vyhrávat trofeje, řekl
Přestupy

Alexander-Arnold prolomil mlčení o své budoucnosti: Klíčový faktor? Chci vyhrávat trofeje, řekl

Trent Alexander-Arnold je pravděpodobně jedním z největších cílů Realu Madrid pro léto 2025. Los Blancos hledají dlouhodobé řešení na pozici…
Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League
Přestupy

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League

Real Madrid nebyl během letního přestupového období příliš aktivní. Jeho jediné nové akvizice nakonec byly ty, které byly předem dohodnuté…