Relevo: Real si nechává otevřené dveře pro odchod Mendyho

Relevo: Real si nechává otevřené dveře pro odchod Mendyho
Ferland Mendy a Marcos LIorente (zdroj: realmadrid.com)

Smlouva Francouze, který prožívá jednu ze svých nejlepších sezon v barvách Realu Madrid, končí v roce 2025. Klub však nevylučuje, že ho v nadcházejícím letním přestupovém období prodá.

Ferland Mendy se v této sezoně osvědčil. V době, kdy prakticky nikdo nevěřil v jeho oživení, odehrál Francouz jedno z nejlepších tažení své kariéry, byl klíčovým hráčem na levé straně obrany a nezpochybnitelným členem základní jedenáctky Realu Madrid, která získala 15. evropský pohár ve své historii.

Jeho atletická a fyzická spolehlivost překvapila dokonce i vedení ze Santiago Bernabéu, ale skutečnost je taková, že jeho nečekaný vzestup formy plně nevysvětluje jeho postavení v týmu.

Vedení nevěří v budoucnost hráče

Podle informací, které získal server Relevo, jsou pro Mendyho dveře k odchodu stále otevřené. Jeho smlouva vyprší 30. června 2025. Pokud za levého obránce přijde dobrá nabídka, Los Blancos se jeho prodeji nebrání.

Vědí, že je to skvělý fotbalista, pokud je stoprocentně fit, ale věří, že nejlepší léta má za sebou. Je to podobná situace jako v případě Raphaëla Varaneho v roce 2021, i když v tomto případě to byl sám stoper, kdo požádal o povolení k odchodu, aby mohl přestoupit do Manchesteru United.

K tomu se přidává jeho hojně komentovaná fyzická křehkost. Letos se vyrovnal se svým tělem a za devět měsíců soutěže utrpěl pouze jedno zranění. Dával na sebe pozor, odpočíval, když bylo třeba, ani trochu se nepřemáhal. Real však Francouzovi úplně nevěří, když se podíváme na jeho historii zranění od příchodu do španělské metropole v roce 2019. Od sezony 2020/21 vynechal celkem 54 zápasů.

Jeho skvělý přístup by mohl vést k tomu, že na madridské kanceláře zaklepe více klubů s výhodnými nabídkami. Zatím žádný z nich nepřesvědčil Ferlanda, který je na seznamu přestupů již několik oken, ale ke změně prostředí ho nikdo nenabádá. Letos se nad ním opět vznáší stín Saúdské Arábie, destinace, která o jeho služby projevila největší zájem loni v létě, ale žádnému saúdskému týmu se ho nepodařilo získat.

Ancelotti ho chce mít v kádru

A to vše k nelibosti Carla Ancelottiho, který je zamilovaný do toho, co Mendy přináší do obrany. V jeho pojetí fotbalu je to zásadní hráč, ale zároveň si je vědom, že plány klubu počítají se změnou. Kdyby otázka jeho budoucnosti záležela na Italovi, prodloužil by s ním smlouvu. A i když tato možnost není definitivně vyloučena, je nyní nejméně pravděpodobná.

Dalším důvodem, proč se poohlížet po prodeji Francouze, je dlouho očekávaný přestup Alphonsa Daviese. Bayern Mnichov a Real Madrid zůstávají na mrtvém bodě. První jmenovaný chce hodně peněz a druhý je nechce zaplatit.

Tato neshoda na finanční úrovni se zdá být řešitelná a ve Valdebebas k tomu přistupují s optimismem, i když k tomu potřebují snížení očekávání ze strany Bavorů. Los Blancos již s Kanaďanem, který by rád přestoupil na Bernabéu, jednají.

Míč je na straně Mendyho, který je pánem své budoucnosti. Pokud bude chtít, může v Madridu strávit ještě jeden rok a v roce 2025 opustit řady týmu zdarma. V takovém případě by Real musel vyhodnotit situaci a rozhodnout, jaké kroky podnikne. V tuto chvíli mu však klub nechává dveře k odchodu otevřené.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: relevo.com

Přidat komentář

Související články

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Jen málo hráčů se dokázalo tak rychle adaptovat v Realu Madrid, jako to v minulé sezóně dokázal Jude Bellingham. Angličan po příchodu…
Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit
Mužstvo

Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit

Další reprezentační přestávka je za námi. Fakt, že se všichni hráči vrátili do Madridu bez zranění, může být zdrojem radosti.…
Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit
Mužstvo

Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit

Reinier na počátku svého hostování v Granadě udělal skvělý dojem. Brazilec ukázal na hřišti velkou kvalitu, vypadalo to, že rychle našel…
RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão
Mužstvo

RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão

Real Madrid po Carvajalově zranění analyzuje, co dělat a co nedělat během příštích přestupových období. Daniho minimálně roční pauza zhoršuje…