Reinier Jesús: Bloudění pokračuje. Další špatná sezona a bolení hlavy pro Real Madrid

Reinier Jesús: Bloudění pokračuje. Další špatná sezona a bolení hlavy pro Real Madrid
Reinier při prezentaci v Realu Madrid

Přinášíme Vám čtvrté pokračování v sérii článku shrnujícím výkony fotbalistů spojovaných s Realem Madrid. Je čas na Reiniera, který byl v poslední den letního přestupového období zapůjčen do Frosinone. Sezona však skončila katastrofálně, neboť jeho tým sestoupil do Serie B.

Sezona 2023/24 skončila, a tak je čas na rekapitulaci. Polský portál realmadryt.pl se rozhodl vyhodnotit, jak se dařilo hráčům spojených s Realem Madrid, ať už zapůjčených, nebo prodaných s částí práv. Právě na tyto hráče bychom se chtěli zaměřit a každému z nich dát popisné hodnocení za celou sezónu. Do souhrnu tak bylo zařazeno čtrnáct fotbalistů:

– Óscar Aranda

– Sergio Arribas

– Antonio Blanco

– Víctor Chust

– Carlos Dotor

– Mario Gila

– Peter González

– Miguel Gutiérrez

– Takefusa Kubo

– Juanmi Latasa

– Rafa Marín

– Marvin

– Reinier

– Jesús Vallejo

V následujících dnech zveřejníme texty o jednotlivých hráčích v pořadí od nejnižšího po nejvyšší podle uděleného hodnocení polského serveru. Zároveň vás vyzýváme, abyste si vytvořili vlastní žebříček a podělili se o něj v komentářích.

Záměrně byl ze seznamu vynechán např: Endrick (vzhledem k tomu, že brazilská sezona začala teprve nedávno), stejně jako Marco Asensio, Karim Benzema, Mariano Díaz a Álvaro Odriozolo, kteří mají cestu k návratu do klubu v blízké budoucnosti uzavřenou.

 

Slibný začátek

Poté, co Reinier v barvách Girony nedopadl v minulé sezoně úplně špatně (gól a asistence v posledních dvou zápasech), mohl doufat, že jeho jméno nezmizí úplně z hledáčku týmů v silných ligách.

Na svůj nový klub čekal dlouho a teprve 1. září se připojil k Frosinone, které v sezoně 2022/23 skončilo na prvním místě Serie B a zajistilo si postup do první ligy. Trenérem jeho nového klubu byl Eusebio Di Francesco, který byl spojován s ofenzivním stylem hry a zájmem o mladé hráče. Na papíře to vypadalo slibně.

Reinier se do týmu dostal pozdě, ale měl dost času na to, aby se vžil do dynamiky prvního týmu. Krátce po jeho přestupu do Frosinone přišla reprezentační přestávka, ale na svůj debut si musel počkat více než měsíc.

Vyplatilo se to. Ve střetnutí proti Hellasu vyběhl v první sestavě, vstřelil gól na 1:0 a Frosinone vyhrálo 1:0. Svého místa v sestavě se nevzdal další dva měsíce. Kromě gólu přidal dvě asistence při prohře 3:4 s Cagliari (ze hřiště odešel, když Frosinone vedlo 3:1) a byl také hrdinou zápasu Italského poháru proti Turínu (rozhodující gól na 2:1 v prodloužení).

Další z řady zranění

Dobrý moment, jeho nejlepší v sezoně, přerušilo zranění stehna. Mimo jiné kvůli němu vynechal zápas proti Juventusu a celkově byl mimo hru více než měsíc. Do konce sezony se v prvním týmu objevil jen dvakrát po sobě a v roce 2024 vstřelil jen jeden gól.

Od začátku jeho působení ve Frosinone byl pouze jeden okamžik, kdy měl jistotu, že bude hrát: v říjnu a listopadu. Poté se neustále pohyboval mezi sestavou prvního týmu a lavičkou náhradníků a byly zápasy, ve kterých se na hřišti neobjevil ani na chvíli, přestože by jeho tým potřeboval další posilu do ofenzivy.

V rozhodujících zápasech v samém závěru hrál Reinier pouze na chvostu. Proti Monze (1:0) nastoupil v 86. minutě a proti Udinese (0:1) o minutu dříve. Právě druhé jmenované střetnutí bylo hřebíčkem do rakve pro Frosinone, které sestoupilo na úkor právě týmu z Udine a Empoli, které v souběžně hraném utkání porazilo Řím po gólu v nastaveném čase.

Ztracená investice

Reinier se nemá čím chlubit a do Madridu se opět vrací se staženým ocasem. Jeho volba týmu byla rozhodně moudřejší než před dvěma lety, kdy odešel do Borussie Dortmund, ale hřiště ho brutálně prověřilo.

V týmu, který sestoupil ze Serie A, si dlouhodobě nedokázal vybojovat místo v základní sestavě. Zdá se, že po kroku zpět ho čeká další. Pokud je pro něj Frosinone příliš vysokou hranicí, možná si brzy bude hledat místo ve slabší lize a slabším týmu.

Jeho hodnota prudce klesá a Real v současné době nemá absolutně žádnou šanci získat zpět velkou část peněz, které za něj utratil (30 milionů eur). Reinier opět nijak nevynikal (snad kromě několika dobrých defenzivních prací na ofenzivního záložníka) a opět ho čeká nevýrazné léto.

Zápasy (první tým): 23 (13)

Počet minut: 1107

Góly: 3

Asistence: 2

Průměrné hodnocení podle WhoScored (Serie A, stupnice 1-10): 6,43

Průměrné hodnocení podle SofaScore (Serie A, stupnice 1-10): 6,86

 

Pořadí zapůjčených/prodaných hráčů podle portálu RealMadryt.pl:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12. Víctor Chust: Na krok vpřed to nestačí

13. Carlos Dotor: Z útočného záložníka slabý střelec

14. Óscar Aranda: Působivý, ale neefektivní

15. Jesús Vallejo: Další ztracená sezona

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: realmadryt.pl

3 Komentářů

Přidat komentář

Související články

ANALÝZA: Co stojí za historickými příjmy, kolik jde na platy a jaký je výhled pro příští sezonu
Analýzy a rozbory

ANALÝZA: Co stojí za historickými příjmy, kolik jde na platy a jaký je výhled pro příští sezonu

Představenstvo Realu Madrid 23.07.2024 schválilo účetní závěrku za sezonu 2023/24. Klub zakončil ročník se ziskem a rekordními příjmy v rámci…
Real Madrid představil svůj matematický algoritmus, který sleduje každého hráče ve Valdebebas
Analýzy a rozbory

Real Madrid představil svůj matematický algoritmus, který sleduje každého hráče ve Valdebebas

Julien Piwowar je jedním z těch neznámých jmen, ale zásadních pro vysvětlení a pochopení posledních úspěchů Realu Madrid. Co se…
Miguel Gutiérrez: Jeden ze strůjců historické sezony. Levý bek má předpoklady na Real Madrid
Analýzy a rozbory

Miguel Gutiérrez: Jeden ze strůjců historické sezony. Levý bek má předpoklady na Real Madrid

Je čas na finále seriálu o hráčích spojených s Realem Madrid. První místo podle názoru redakce RealMadryt.pl patří Miguelu Gutiérrezovi,…
Endrick: Připraven udělat krok vpřed a přestoupit do Evropy. Brazilec má velký potenciál
Analýzy a rozbory

Endrick: Připraven udělat krok vpřed a přestoupit do Evropy. Brazilec má velký potenciál

Přinášíme Vám třinácté pokračování v sérii článku shrnujícím výkony fotbalistů spojovaných s Realem Madrid. Druhé místo podle názoru redakce RealMadryt.pl…