Carvajal: Že jsem dorovnal legendárního Genta? Zdálo se to nemožné

Carvajal: Že jsem dorovnal legendárního Genta? Zdálo se to nemožné
Dani Carvajal (zdroj: realmadrid.com)

Dani Carvajal byl vyhlášen mužem zápasu ve finálovém duelu mezi Realem Madrid a Dortmundem. Dal rozhodující gól a ziskem šestého titulu v Lize mistrů se zařadil po bok legendárního Paca Genta. „Nevím, co na to říct. Mám velkou radost. Byl to hodně těžký zápas, ale to jsme věděli už před začátkem. Myslím, že první poločas jsme nezvládli, Dortmund byl mnohem lepší. Věděli jsme však, že naše chvíle přijde. A díky bohu, získali jsme La Decimoquintu!“ řekl po konci utkání pro Real Madrid TV

Jestli to po takovém trápení chutní více? Raději bych vyhrál klidněji (smích), ale věděli jsme, že Dortmund je ve finále po zásluze. Za první poločas jsme si ani nezasloužili remízu. Trpěli jsme, trefili tyčku, ale takový je fotbal. Teď jsme šťastní my.

Můj gól z rohu? Na konci sezóny jsem to zkoušel. (Přiběhne Alaba a zakřičí: TO BYL ZÁPAS!) Jak říkám své rodině, odhodlání je klíčem k mé kariéře. Měl jsem jednu šanci, ale šlo to moc vysoko. Tak jsem gól musel dát z té další.

Pocity

Především jsem velmi šťastný za toto další vítězství v Lize mistrů pro Real Madrid. Z osobního hlediska je neuvěřitelný pocit, když k týmovému úspěchu, a ještě k takovému, přispějete gólem. A ještě poté, jak se hra vyvíjela. Pro mě je to den snů.

Jsem moc rád, že se mohu připojit k tak vybranému klubu pěti hráčů, kteří evropský pohár vyhráli šestkrát. Pokaždé, když nějaký vyhrajeme, tak je těžší nás překonat, protože vyhrát Ligu mistrů je velmi složité. Jsem velmi šťastný, protože mě se to podařilo už šestkrát. S klubem mého života. Fakt jsem šťastný.

Pocity po gólu

Když dá člověk gól, tak tím potvrdí své sebevědomí. Když ho rozhodčí uznal, byl jsem nadšený. Věděl jsem, že jsou tu moje děti a má žena. Myslím na to, jak jsem před 21 lety přišel do klubu jako dítě. A teď jsem tady, mám dvě děti a 21 let hájím dres a hodnoty tohoto klubu, tvořím historii. Je to fantastické. Pořádně to oslavíme, zasloužíme si to.

Po gólu jsem běžel, cítil jsem, že všechen hněv ze mě musí pryč, křičel jsem „Tady jsem“. Nejsem úplně velký hráč a dal jsem přesto gól hlavou. Není to vždy o výšce. Základem úspěchu je jít do soubojů, do výskoku s odhodláním. To vede k úspěchu.

Co bych vzkázal Gentovi a Leganésu?

Doufám, že Leganés v neděli potvrdí postup do La Ligy. Přeji mu to a budu to v průběhu oslav sledovat. Už minulý týden byli blízko, chybělo jen pár minut. A co bych řekl Gentovi na to, že jsme se mu vyrovnali? Zdálo se, že je to nemožné, když jsme vyhráli poprvé. Ani jsme o tom neuvažovali. Přidali jsme se po jeho bok, je to fantastické. A proč nesnít o něčem víc? Teď si to užijeme, a co se má stát v budoucnu, ať se i stane.

Gólový moment

Šel jsem tam primárně s tím, abych se postaral o nějaké blokování soupeřů, ale věděl jsem, že když bude prostor, musím dorážet na bližší tyč. Věděl jsem, že moje hlavička není úplně razantní, ale viděl jsem tam prostor a udeřil jsem. První můj úkol, tedy bránit, dnes šel stranou, protože jsem byl u rozhodujícího gólového momentu. Ale do budoucna se budu zase držet bránění.

Cítíš se jako legenda?

Teď, po tom gólu, bych to mohl udělat jako Kroos a skončit, co myslíte? (smích). Ne, to je sranda. Myslím, že to uzavírá fantastický kruh. První kámen jsem v Realu položil před 20 lety a každý, kdo mě zná a ví, na čem pracuji každý den a co se snažím předvést v šatně… Když vám několik hráčů a lidí z realizačního týmu řekne, že si to zasloužíte, nakonec tomu věříte. Když jste stálí ve své práci a výkonech, úspěch a odměna se dostaví.

Těžký zápas

První poločas byl z naší strany špatný, Dortmund byl lepší a my si ho nezasloužili vyhrát, to je realita. V šatně jsme si o přestávce řekli, že je důležité, že jsme první poločas přežili. V tom druhém už jsme hru srovnali. Dortmundu se trochu vymstilo, že hrál první poločas s takovou intenzitou. Docházely jim síly a my začali mít více prostoru.

Vzpomínky na Genta

Neměl jsem možnost si s ním příliš popovídat. Když s námi cestoval, byl to člověk, který vzbuzoval velký respekt, protože byl v klubu legendou. Byl velmi zdvořilý a měl blízko k šatně. Navždy zůstane v paměti všech jako velký madridista a legenda.“

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: Real Madrid TV

1 Komentářů

Přidat komentář

Související články

AS: Real Madrid před velkým maratonem. Do konce roku odehraje 14 zápasů
Interkontinentální pohár

AS: Real Madrid před velkým maratonem. Do konce roku odehraje 14 zápasů

Tento víkend zahájí hráči Realu Madrid maraton, který potrvá až do konce kalendářního roku 2024. Během něj se utkají mj.…
Génésio: Porazit trenéra, jako je Carlo, je čest
Liga mistrů

Génésio: Porazit trenéra, jako je Carlo, je čest

Trenér Lille Bruno Génésio se po vítězném zápase s Realem Madrid setkal s novináři. Dojmy ze zápasu „Myslím, že jsme…
GLOSA: Takhle to, mistři, nepůjde! Je třeba vrátit do hry srdce
Liga mistrů

GLOSA: Takhle to, mistři, nepůjde! Je třeba vrátit do hry srdce

Real Madrid prohrál po 14 zápasech v Lize mistrů, v soutěžním utkání celkově skoro po roce. To pochopitelně není žádná…
Endrick: Ze základu mám radost, ale přebíjí to porážka. Potrénujeme a nad Villarrealem zvítězíme
Liga mistrů

Endrick: Ze základu mám radost, ale přebíjí to porážka. Potrénujeme a nad Villarrealem zvítězíme

Brazilec Endrick prožil zvláštní večer. Poprvé totiž naskočil v základní sestavě Los Blancos při mistrovském utkání. Zatímco předchozí debuty, ať už…