Modrić: Získat šestý titul a dorovnat legendárního Genta? Skoro až nepředstavitelné

Modrić: Získat šestý titul a dorovnat legendárního Genta? Skoro až nepředstavitelné
Luka Modrić (zdroj: realmadrid.com)

Jedním z respondentů předzápasové tiskové konference byl Luka Modrić. Zkušený Chorvat může zítra, společně s Nachem, dorovnat legendárního Genta a pošesté v kariéře vyhrát Ligu mistrů.

[RMTV] Tým je z finále nadšený. Cítíte se jako favorité? Nebo ten pocit navzdory komentářům zvenčí, nemáte?

Jak řekli trenér a Nacho, jsme velmi šťastní, že jsme tady. Pevně si věříme a před nejdůležitějším zápasem sezony se cítíme klidní. Doufám, že se nám bude dařit, jako se nám dařilo celou sezonu.“

[La Sexta] Na Nacha a Modriće. Jste ohromeni šancí vyrovnat se zítra Gentově bilanci šesti vítězství v nejprestižnější evropské klubové soutěži? To číslo převyšuje úspěchy většiny klubů. Přemýšleli jste o tom?

No, bylo to něco nepředstavitelného, kdyby se to podařilo. Ale teď teprve sedíme tady a jak říkám, jsme velmi šťastní. Užíváme si tento okamžik a kéž bychom zítra tento krok udělali jako tým. A mít šest pohárů? To by bylo něco impozantního!

[Novinář] Na Nacha a Luku. Chcete říct něco o své budoucnosti? [Nacho se směje]. Co se týče zápasu, máte pocit, že jste před tímto finále prožili nejklidnější týden a že kolem týmu panuje pocit velkého favorita?

Souhlasím s Nachem, nebyl to vůbec nejklidnější týden. Všichni nás považují za favority, ale my si to nemyslíme. Šance jsou 50 na 50 a my hrajeme proti skvělému týmu, který má za sebou úžasnou sezonu v Lize mistrů. Máme velký respekt ke všemu, co Dortmund dokázal, a k tomu, jaký má tým. Proto jsme byli velmi soustředění, trénovali jsme s nadějí a dobře pracovali. Doufám, že zítra na hřišti dokážeme zúročit vše, co jsme během sezóny pro úspěch udělali.“

[Chiringuito] Carlo Ancelotti v rozhovoru s Pedrerolem řekl, že když Real prohrává 0:1, byl klidný. Jste už ve fázi, kdy můžete i v poslední minutě zápasu prohrávat, ale pořád budete věřit ve výhru, protože máte nesčetně zkušeností s remontadami?

Pokud je to možné, tak věříme do poslední chvíle. [usmívá se]. Jsme radši, když zápasy máme více pod kontrolou a vedeme, někdy to ale nejde. V posledních sezonách jsme mnohokrát ukázali, že když se nedaří, věříme a bojujeme až do konce. Vždycky najdeme cestu a jsme schopni věci zvrátit. Musíte si udržet to odhodlání, mentalitu a bojovnost, ale jak říkám, v zápase raději vedeme.“

[Súdánský novinář; otázka a odpověď v angličtině] Žil jste v Londýně, takže budete hrát takříkajíc doma. Jak moc to pro vás znamená? Jak moc je to důležité? Týká se vás také to, co se stalo ve Wembley při finále EURA v roce 2021?

Vždycky je příjemné být v Londýně. Je to také skvělý, historický stadion. Je příjemné tu být, těším se na zápas. Tolik jsem si přál, abych si tady mohl ještě někdy zahrát.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: Real Madrid TV

Přidat komentář

Související články

AS: Real Madrid před velkým maratonem. Do konce roku odehraje 14 zápasů
La Liga

AS: Real Madrid před velkým maratonem. Do konce roku odehraje 14 zápasů

Tento víkend zahájí hráči Realu Madrid maraton, který potrvá až do konce kalendářního roku 2024. Během něj se utkají mj.…
Génésio: Porazit trenéra, jako je Carlo, je čest
Liga mistrů

Génésio: Porazit trenéra, jako je Carlo, je čest

Trenér Lille Bruno Génésio se po vítězném zápase s Realem Madrid setkal s novináři. Dojmy ze zápasu „Myslím, že jsme…
GLOSA: Takhle to, mistři, nepůjde! Je třeba vrátit do hry srdce
Komentáře

GLOSA: Takhle to, mistři, nepůjde! Je třeba vrátit do hry srdce

Real Madrid prohrál po 14 zápasech v Lize mistrů, v soutěžním utkání celkově skoro po roce. To pochopitelně není žádná…
Endrick: Ze základu mám radost, ale přebíjí to porážka. Potrénujeme a nad Villarrealem zvítězíme
Liga mistrů

Endrick: Ze základu mám radost, ale přebíjí to porážka. Potrénujeme a nad Villarrealem zvítězíme

Brazilec Endrick prožil zvláštní večer. Poprvé totiž naskočil v základní sestavě Los Blancos při mistrovském utkání. Zatímco předchozí debuty, ať už…