MARCA: Představení Mbappého by mohlo proběhnout ještě před startem EURA

MARCA: Představení Mbappého by mohlo proběhnout ještě před startem EURA
Bellingham, Mbappé a Vinícius

Francouz chce jet na turnaj s klidnou hlavou, a proto by byl nejraději, kdyby se vše dořešilo ještě před začátkem mistrovství Evropy v Německu.

Po sedmi letech potřebuji novou výzvu.“ Francouzský útočník na svých sociálních sítích potvrdil to, co bylo veřejným tajemstvím. Byla to jen otázka času a vyřazení svěřenců Luise Enriqueho v Lize mistrů znamenalo, že fotbalista už nechtěl déle čekat. Již před několika měsíci, přesněji v únoru, oznámil deník MARCA Mbappého přestup do Realu Madrid před startem příští  sezóny, přičemž bylo jasné, že bude záležet na samotném útočníkovi, kdy svůj přestup oznámí.

Stanovit termín prezentace francouzského hráče na Santiago Bernabéu je složitější, než se zdá. „Prioritou pro mě bude mistrovství Evropy, ale doufám, že do té doby bude vše vyřešeno,“ řekl Kylian, který chce, aby se o jeho budoucnosti rozhodlo ještě před evropským šampionátem v Německu, který začíná 14. června. Tento jeho plán splňuje přání klubu, jenž chce, aby Francouz odjel na turnaj jako hráč Realu Madrid, a to hlavně kvůli mediálnímu dopadu, který by to přineslo. Právě tady nastává ale první problém… Kylian má totiž s PSG smlouvu do 30. června. Aby mohl být uvolněn ještě před tímto datem, bude potřebovat souhlas pařížského klubu nebo vzájemnou dohodu všech zainteresovaných stran.

Real Madrid chce podpis smlouvy oznámit v prvním červnovém týdnu, tedy po finále Ligy mistrů a před mistrovstvím Evropy. Termíny jsou ale napjaté… a bude také záležet na tom, jak dostupné bude pro prezentaci Mbappého Santiago Bernabéu, kde tou dobou začíná letní program různých představení. Po finále ve Wembley klub aktivuje operaci Mbappé, která má nekonečné množství možných scénářů. Brzy po Lize mistrů totiž přijde na řadu mistrovství Evropy. A hned po něm zase letní turné ve Spojených státech amerických.

Mbappého debut za Real Madrid bude záviset na tom, jak si povede Francie na mistrovství Evropy, protože klub ujistil, že na letním turné budou hrát všichni dostupní hráči Realu Madrid s výjimkou těch, kteří se svými národními týmy postoupí do semifinále Eura nebo Copa América.

 

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě
Přestupy

OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě

„Real Madrid a Granada se dohodly na zapůjčení hráče Reiniera na tuto sezónu, a to do 30. června 2025,“ oznámil…
OFICIÁLNĚ: Álvaro Rodríguez míří na hostování do Getafe
Přestupy

OFICIÁLNĚ: Álvaro Rodríguez míří na hostování do Getafe

Real Madrid oficiálně oznámil roční hostování mladého útočníka. „Real Madrid a Getafe se dohodly na hostování Álvara Rodrígueze do 30.…
Další Galáctico. Real Madrid plánuje v roce 2025 příchod německé superstar za 120 milionů eur
Přestupy

Další Galáctico. Real Madrid plánuje v roce 2025 příchod německé superstar za 120 milionů eur

Real Madrid v létě zkušeně posílil svůj tým o Kyliana Mbappého z PSG a brazilského zázračného mladíčka Endricka. Ambice klubu…
Chiringuito: Saúdové připraveni nabídnout za Viníciuse 500 milionů eur
Přestupy

Chiringuito: Saúdové připraveni nabídnout za Viníciuse 500 milionů eur

Do konce letního přestupového období zbývá už jen pár dní a kluby ze Saúdské Arábie plánují velké přestupy. Šejkové se…