Vyplatí se Dortmundu prohrát ve finále kvůli Bellinghamovi? Je to lež!

Vyplatí se Dortmundu prohrát ve finále kvůli Bellinghamovi? Je to lež!
Jude Bellingham (zdroj: realmadrid.com)

Internetem v těchto dnech koluje zpráva, že se Borussii Dortmund vyplatí prohrát finále Ligy mistrů, protože pak dostane od Realu Madrid více peněz za přestup Juda Bellinghama, než kolik činí případný finanční zisk od UEFA za vítězství. Co je na tom pravdy? Vůbec nic.

Virální zpráva zní: „Pokud Borussia Dortmund vyhraje Ligu mistrů, dostane od UEFA 20 milionů eur. Pokud Borussia Dortmund prohraje finále Ligy mistrů, dostane od Realu Madrid 25 milionů eur jako bonus za přestup Juda Bellinghama. Borussia Dortmund dostane zaplaceno, pokud prohraje finále Ligy mistrů.“

V praxi samozřejmě tato informace není pravdivá. Oba týmy dostanou od UEFA 15,5 milionů eur za to, že do finále postoupily. Jedná se o garantovanou částku pro každý klub, přičemž vítěz obdrží dalších 4,5 milionu eur. K tomu se později přidají prémie za evropský Superpohár: 3,5 milionu eur za účast a další 1 milion eur za vítězství. Celkem tedy vítěz červnového finále obdrží 15,5 milionu eur za účast ve finále a následně může si vydělat dalších 9 milionů eur. Navíc v prosinci čeká tento tým ještě finále Interkontinentálního poháru, ale částky za toto finále pořádané FIFA zatím nebyly zveřejněny.

Co se týče částky za přestup Juda Bellinghama, Borussia Dortmund ve zprávě pro své akcionáře potvrdila, že Angličana prodala za 103 milionů eur, přičemž následné bonusy by měly být ve výši až 30 % základní přestupové částky, tedy přibližně 30,9 milionu eur.

Doposud se o přesném rozdělení těchto bonusů příliš nehovořilo, ale po výše zmíněné virální zprávě týkající se finále Ligy mistrů se touto záležitostí zabýval německý Sky Sport. Podle Patricka Bergera obdrží Borussia jen za Bellinghamovy dosavadní výkony v Realu Madrid přibližně 10 milionů eur navíc.

A jakou cenu bude mít pro BVB případné Judovo vítězství v londýnském finále? Berger ji odhaduje na zhruba 4-5 milionů eur, rozhodně ne více než 5 milionů eur. Pokud tedy Los Blancos vyhrají finále Ligy mistrů, Bellinghamovy přestupové náklady jen po této sezoně vzrostou na přibližně 118 milionů eur.

Proto je tato virální informace o tom, že by Borussia dostala více zaplaceno za prohru, lživá a žádný z jejích údajů není pravdivý. V případě, že Real Madrid vyhraje Ligu mistrů, obdrží Dortmund od Los Blancos maximálně 5 milionů eur navíc. Jenže za vítězství v Lize mistrů by Borussia od UEFA vytěžila 4,5 milionů eur a k tomu dalších 3,5 milionů eur za účast v Evropském superpoháru.

Jakékoliv další námitky o tom, že někdo ušetří nebo vydělá na prohře ve finále Ligy mistrů jsou směšné. Není pochyb o tom, že oba týmy si 1. června půjdou pro vítězství, protože sláva je nad všechny tyto kalkulace a virální lež má pouze poškodit image obou týmů.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: realmadryt.pl

1 Komentářů

  • Avatar

    Fascinuje mě, co je to za jedince, kteří věří té sumě 20 míčů a ani se nad tím nezamyslí. Jak často se Dortmund dostává do finále a kolikrát ho vyhrál? Že by se teď rozhodli ho prodat za nějaký bonus, když za vítězství dostanou – kromě jiného – taky prachy? Normálně bych řekl, že to nechápu, ale když se podíváme na primitivy, kteří si nejvíc vymýšlí bláboly o nenáviděném Realu, tak je jasné, kdo má stažené půlky už měsíc dopředu, že to Real „zase“ vyhraje.

    1
    0

Přidat komentář

Související články

VIDEO: Bellinghamova upřímná reakce na Endrickův gól
Liga mistrů

VIDEO: Bellinghamova upřímná reakce na Endrickův gól

Real Madrid v úterý zvítězil 3:1 nad Stuttgartem. Třetí trefu zaznamenal Endrick, který se díky tomu stal nejmladším střelcem Los Blancos…
AS: Courtois je světlo na konci tunelu
Liga mistrů

AS: Courtois je světlo na konci tunelu

Deník AS píše, že v úterý Thibaut Courtois zachránil Real. Znovu. Co by pro běžného smrtelníka bylo neobvyklé, to je pro…
Ancelotti po Stuttgartu: Endrick za tyto dva dny ukázal jako velmi statečný ve všech směrech
Liga mistrů

Ancelotti po Stuttgartu: Endrick za tyto dva dny ukázal jako velmi statečný ve všech směrech

Carlo Ancelotti se po úvodním zápase Ligy mistrů proti Stuttgartu objevil v tiskovém středisku na Santiago Bernabéu, hned v úvodu…
Endrick: Věděl jsem, že mám na křídlech Viniho a Kyliana, ale nejlepší možností bylo vystřelit
Liga mistrů

Endrick: Věděl jsem, že mám na křídlech Viniho a Kyliana, ale nejlepší možností bylo vystřelit

Před necelým měsícem se Endrick stal nejmladším zahraničním hráčem, který se za Real Madrid prosadil s ligovém utkání. Podařilo se…