MARCA: Ancelotti nechce nic podcenit. Proti Getafe bude Real v nejsilnější sestavě

MARCA: Ancelotti nechce nic podcenit. Proti Getafe bude Real v nejsilnější sestavě
Vinícius Júnior (zdroj: realmadrid.com)

Carlo Ancelotti v minulém týdnu vytyčil pro svůj tým jasný cíl: ze zápasů proti Las Palmas, Getafe, Atlétiku a Gironě vyválčit dvanáct bodů a učinit tak rázný krok k zisku mistrovského titulu. Novináři z deníku Marca píší, že s touto výzvou přišel Ancelotti minulý čtvrtek. První úkol Los Blancos zvládli v sobotu na Estadio Gran Canaria, následovat budou další tři. Tým se snažil v minulém týdnu nabrat energii po vyřazení z Copy a zvláštním utkání proti Almeríi.

Zápas s Las Palmas byl pro Ancelottiho důležitým ukazatelem. Real totiž na Gran Canaria předvedl své dvě tváře. Pokud mají Los Blancos být i v dalších třech utkáních stoprocentní, není příliš mnoho prostoru pro experimenty.

Podle deníku Marca nasadí Ancelotti proti dvěma madridským rivalům to nejsilnější, co má aktuálně k dispozici s minimálním množstvím změn. Getafe je papírově nejslabším ze čtyř soupeřů aktuálního období. Možná právě proto považuje italský stratég zápas proti němu za jeden z nejtěžších. Má v paměti dva roky starou prohru na Coliseu z ledna 2022.

Proti Getafe se do sestavy vrátí Jude Bellingham, který si v sobotu odpykal karetní trest, stejně jako Fede Valverde a Aurélien Tchouaméni, kteří začali zápas pouze na lavičce. V případě Tchouaméniho Marca spekuluje, že by mohl nastoupit ve stoperské dvojici. Návrat tří mladých pušek do sestavy pravděpodobně bude znamenat, že mimo základ opět zůstane Luka Modrić.

Proč tato touha po plném bodovém zisku? Pokud Real zvládne tři nadcházející ligové zápasy s plným bodovým ziskem, vypracuje si v tabulce minimálně pětibodový náskok před Gironou, i když vlastně spíše šestibodový, protože by v jeho prospěch hrály oba vzájemné zápasy. Po vzájemném utkání s Katalánci na Bernabéu se totiž rozjedou boje na druhé frontě jménem Champions league.

Ancelotti je nadále přesvědčen o důležitosti všech hráčů, před rozhodující fází sezóny však začíná mít jasno o jejich konkrétních rolích. Minimálně pro tři následující zápasy není příliš pravděpodobné, že by se v základu objevil Brahim Díaz, který o víkendu trenérský štáb příliš nepřesvědčil. Ancelotti si jej naopak velmi cení jako žolíka.

Ve čtvrtek proti Getafe očekává Real Madrid velký boj s houževnatým soupeřem, který bude vyžadovat maximální nasazení. Po zkušenostech z posledních utkání chce tentokrát Bílý balet na soupeře vletět s velkou intenzitou od první minuty, aby nemusel o výsledek bojovat až do samého závěru.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

AS: V La Lize jsou si rovni a rovnější, někteří karty dostávají a jiní ne
La Liga

AS: V La Lize jsou si rovni a rovnější, někteří karty dostávají a jiní ne

Real Madrid samozřejmě patří mezi ty „rovné“. Musíte se totiž opravdu snažit, abyste dostali napomenutí za faul na hráče španělského…
MARCA: La Liga má problém. Hrozí stávka trenérů
La Liga

MARCA: La Liga má problém. Hrozí stávka trenérů

Důvodem pro možnou stávku se staly opožděné výplaty pro propuštěné trenéry. Poprvé ve španělském fotbale se objevuje hrozba stávky trenérů.…
Fran García: Když Betis otevřel hru, věděli jsme, jak toho využít
La Liga

Fran García: Když Betis otevřel hru, věděli jsme, jak toho využít

Fran García po zápase s Betisem promluvil pro Realmadrid TV a vyjádřil spokojenost s výhrou: „Je to velký úspěch, že…
Brahim: Byli jsme pevní v obraně a velmi efektivní při našich šancích skórovat
La Liga

Brahim: Byli jsme pevní v obraně a velmi efektivní při našich šancích skórovat

Brahim opět sehrál klíčovou roli při vítězství Realu Madrid. Právě jeho přihrávka skončila jako penalta Ruie Silvy na Viniho juniora…