Nervozita v případu zranění Jude Bellinghama. Bude muset hráč podstoupit operaci kolene?

Nervozita v případu zranění Jude Bellinghama. Bude muset hráč podstoupit operaci kolene?
Jude Bellingham (zdroj: wikipedia.org / Vyacheslav Evdokimov)

Jude Bellingham vynechal konec sezony 2022/23 kvůli zranění kolena a nemohl pomoci Borussii Dortmund v jejich nakonec neúspěšném boji o národní šampionát. Zranění devatenáctiletého Angličana je v Německu velkou záhadou, v Anglii se mluví o tom, že může skončit i operací.

Jude Bellingham byl velkou absencí v zápase proti Mainzu, kde Borussia Dortmund nakonec prohrála svůj boj s Bayernem Mnichov o ligový titul. Anglický záložník nemohl v tuto klíčovou chvíli podpořit své spoluhráče kvůli zranění pravého kolena, které by nyní mohlo hrát důležitou roli v jeho případném přestupu do Realu Madrid.

Sama Borussia nechce o tomto zranění vydávat žádná oficiální oznámení, ale v Anglii se obávají, že vše může skončit tím, že hráč bude muset podstoupit operaci.

Bude nutná operace?

V tuto chvíli jsou to především britská média, která v této věci bijí na poplach. Přestože sezona Dortmundu 2022/23 skončila, Anglie má před sebou dvě kvalifikace na Euro 2024 a nyní není známo, zda bude Bellingham vůbec k dispozici manažerovi Garethu Southgateovi.

Pokud devatenáctiletý mladík skutečně podstoupí operaci, určitě vynechá zápasy proti Maltě a Makedonii a přijde o reprezentační soustředění, které má začít 10. června.

Na druhou stranu je v současné době v Německu více pochybností než faktů. Borussia se nezmiňuje o fyzickém stavu své hvězdy a trenér Edin Terzic se minulou sobotu omezil na pár vyhýbavých vysvětlení.

Bellingham vypadal, že je na tom docela dobře, ale pár hodin před zápasem za mnou přišel a řekl, že není stoprocentně připraven, takže by bylo lepší, kdyby nastoupil jiný hráč. V posledních dnech velmi tvrdě pracoval na tom, aby byl na hřišti. Ale obecně se necítil dobře při předzápasové rozcvičce,“ řekl trenér Dortmundu.

O Bellinghamově stavu se začínají objevovat různé teorie. Od toho, že hráč nenastoupil schválně, aby neovlivnil přestup do Realu Madrid, až po takové, že s největší pravděpodobností skončí na operaci kolene.

Vliv na konečnou cenu

A operace a z ní plynoucí delší pauza by měly docela velký vliv na další tahy Borussie, která je zvyklá pravidelně dostávat velké peníze za své hvězdy – to byl případ Erlinga Haalanda, Jadona Sancha, Christiana Pulisice, Pierra -Emericka Aubameyanga nebo Ousmane Dembélého a nyní se k této skupině chystal připojit Bellingham.

Zde se sluší zdůraznit, že nejde o první takový případ v aktuální sezoně, kdy je stav kolen mladého Angličana pod drobnohledem. Po skončení mistrovství světa v Kataru už hrál s obvazem na levém koleni s argumentem, že nejde o žádné zranění, ale prostě o to, aby se na hřišti cítil lépe.

Nyní však toto pravé koleno vyřadilo 19letého mladíka z konce sezony a nepřímo mohlo vést k tomu, že Borussia neudělá poslední krok, aby vyhrála německý šampionát. A pro samotného Bellinghama by to mohlo znamenat nečekané problémy, protože uzavírá svůj přestup do Realu Madrid.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: marca.com

1 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League
Přestupy

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League

Real Madrid nebyl během letního přestupového období příliš aktivní. Jeho jediné nové akvizice nakonec byly ty, které byly předem dohodnuté…
AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese
Přestupy

AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese

Real je údajně spokojen s tím, jak Alphonso Davies odrazil tlak Bayernu. Úřadující německý vicemistr toužil s kanadským levým bekem prodloužit kontrakt.…
Všichni mluví o Wirtzovi, ale k dispozici ke koupi by mohl být i Musiala
Přestupy

Všichni mluví o Wirtzovi, ale k dispozici ke koupi by mohl být i Musiala

Na německém trhu je Real Madrid zatím spojován především s Florianem Wirtzem z Bayeru Leverkusen. Možná by však mohl být…
OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě
Přestupy

OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě

„Real Madrid a Granada se dohodly na zapůjčení hráče Reiniera na tuto sezónu, a to do 30. června 2025,“ oznámil…