Santiago Solari je zpět v Realu Madrid. Bývalý trenér bude řídit chod Valdebebas

Santiago Solari je zpět v Realu Madrid. Bývalý trenér bude řídit chod Valdebebas
Santiago Solari

Real Madrid a Santiago Solari dokončují poslední detaily jeho návratu. Speciálně pro něj bude vytvořena nová pozice v klubových strukturách.

Santiago Solari se vrací do Realu Madrid. Deník MARCA již 27. září oznámila, že klub dokončuje jeho návrat, i když v té době ještě nebylo známo, jaká role mu bude svěřena. Nyní však byla vyjasněna.

Relevo informuje, že v organizační struktuře klubu bude vytvořena nová pozice, která umožní bývalému trenérovi prvního týmu řídit vše, co se děje ve Valdebebas. Zatím není přesně známo, jak se tato pozice bude jmenovat, a je třeba ještě projednat několik otázek, přičemž rozsah jeho povinností je již zcela jasně vymezen a vše je na dobré cestě.

Správce Valdebebas

Myšlenka spočívá v tom, že Solari by měl být zodpovědný za vše ve Valdebebas, co se týká fotbalových otázek. To je nesmírně důležité a je to také jedna z hlavních novinek, protože vedení Bílého baletu chce, aby Argentinec dohlížel na vše, co souvisí s mužskou i ženskou sekcí.

Rozhodnutí posílit ženský Real Madrid, první tým a mládežnický tým, již bylo definitivně učiněno. Z tohoto důvodu existuje v klubu víra, že někdo se zkušenostmi 45letého bývalého hráče a trenéra je schopen dát další impuls na cestě, kterou chtějí Los Blancos následovat, což je pozvednout ženskou sekci na vrchol světa.

Jednou z věcí, které je třeba dopracovat a na které bude mít Solari hodně prostoru, je restrukturalizace objektů a venkovních prostor. Je třeba mít na paměti, že se Real neustále rozvíjí: příští sezónu bude Real Madrid C zcela integrován do jeho fotbalových struktur (tuto sezonu stále musí soutěžit jako RSC Internacional) a cantera ženské sekce bude také postupně růst.

Ve Valdebebas je mnoho oblastí, které je třeba rozvíjet, a aniž byste zapomněli, že stadion je v současné době prioritou, můžete analyzovat potenciální řešení nebo vylepšení, abyste je mohli později implementovat.

Bez trenérských povinností

Dalším velmi důležitým bodem, ne-li nejdůležitějším, který byl také vznesen během rozhovorů mezi oběma stranami, je, že Solari nebude v žádném případě volbou pro trenérskou lavičku. Ve své předchozí etapě v Madridu musel vést první tým po propuštění Julena Lopeteguiho (byl povýšen výše z Castilly).

V nové pozici, kterou brzy přijme, taková věc nebude volbou. Jeho úkolem bude koordinovat vše, co se bude ve Valdebebas dít a posilovat svou pozici v této oblasti tak, aby postupem času získával více a více zkušeností a na konci věděl vše o tom, co se děje ve sportovním městě Real Madrid.

Solariho příchod nezahrnuje žádné změny v současné struktuře mužské cantery. Jeho pozice bude nově vytvořena a bude něčím dodatečným v obou sekcích – jak u mužů, tak u žen. Vedení klubu chce, aby jeho návrat do Valdebebas byl chápán jako podpora v procesu neustálého rozvoje a ne jako příchod někoho, kdo by s sebou přinesl změnu funkcí, které v současné době vykonávají ti, kteří jsou zodpovědní za fungování jednotlivých oblastí.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: relevo.com

2 Komentářů

  • Avatar

    je to trochu skoda, lebo ako trener sa ukazoval velmi dobre.

    0
    0
  • Avatar

    Ak bude S. Solari na post – šéf Valdebebas zodpovedný na športovú časť inštalovaný, tak to bude zrejme zo strany vedenia klubu strategické rozhodnutie pre koordináciu do budúcnosti a Solari ako niekdajší „Pavones“ pozná zákulisie klubu priam dokonale…schopnosť potlačiť svoje ego pre trénerskú kariéru v prospech služby klubu jeho srdca na vysokej manažérskej funcii je znakom jeho „veľkosti“ ako futbalového odborníka:thumbsup:

    2
    0

Přidat komentář

Související články

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl
Mužstvo

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Jen málo hráčů se dokázalo tak rychle adaptovat v Realu Madrid, jako to v minulé sezóně dokázal Jude Bellingham. Angličan po příchodu…
Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit
Mužstvo

Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit

Další reprezentační přestávka je za námi. Fakt, že se všichni hráči vrátili do Madridu bez zranění, může být zdrojem radosti.…
Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit
Mužstvo

Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit

Reinier na počátku svého hostování v Granadě udělal skvělý dojem. Brazilec ukázal na hřišti velkou kvalitu, vypadalo to, že rychle našel…
RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão
Mužstvo

RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão

Real Madrid po Carvajalově zranění analyzuje, co dělat a co nedělat během příštích přestupových období. Daniho minimálně roční pauza zhoršuje…