20 sezón Daniho Carvajala v Realu Madrid. Od malého chlapce ke 4. kapitánovi prvního týmu

20 sezón Daniho Carvajala v Realu Madrid. Od malého chlapce ke 4. kapitánovi prvního týmu
Dani Carvajal

Španěl oslaví v letošní sezóně 20. narozeniny v Madridu. Po odchodu Marcela se stane čtvrtým kapitánem týmu.

Jen málokterý fotbalista může říct, že má za sebou dvacet sezón v klubu svého života. To je případ Daniho Carvajala (30 let). Španělský krajní obránce, který přišel do Madridu v roce 2002, bude čtvrtým kapitánem klubu v této sezóně – za Benzemou (34), Nachem (32) a Modrićem (36).

To vše na vzestupu, po sezóně, kdy za sebou nechal fyzické problémy z minulosti, a ve které předvedl nepřekonatelný vrchol: svůj úžasný výkon proti Liverpoolu v Saint-Denis, kde vymazal Luise Díaze a byl jedním z nejvýraznějších hráčů ve finále Ligy mistrů, které skončilo vítězstvím 14. „ušatého poháru“.

Od prvních krůčků až na vrchol

Sen hrát za Real Madrid se klukovi z Leganés splnil během léta 2002. Španěl, který od juniorky prošel všemi nižšími kategoriemi Madridu, má za sebou 329 oficiálních zápasů (223 duelů v Lize, 67 v Lize mistrů, 21 v Copa del Rey, sedm ve španělském Superpoháru, čtyři v Evropském superpoháru a sedm na Mistrovství světa klubů), od svého návratu na Paseo de La Castellana (po jeho pobytu v Německu během sezóny 2012/13, kde odehrál 32 oficiálních zápasů s Bayerem Leverkusen).

Dani Carvajal a Alfredo Di Stéfano (zdroj: realmadrid.com)

Carvajal, který je v plné kondici poté, co za sebou nechal břemeno zranění z minulých sezón (v sezóně 2020/21 se mohl zúčastnit pouze 15 zápasů a v sezóně 2021/22 navýšil toto číslo na 36 zápasů), dostatečně prokázal, že pokud má kontinuitu ve své hře je jedním z nejlepších pravých obránců na světě.

Zvýšená očekávání

Podle společnosti Olocip, která je průkopníkem v aplikaci umělé inteligence na fotbal, bude hráč z Leganés debutovat ve své funkci kapitána zvýšením své výkonnosti na hřišti: generováním 0,24 gólu (každých 90 minut), což je více, než se očekávalo v Madridu během loňského roku (0,2 gólu na 90 minut). Navíc v obranném poli také zvýší svou hodnotu obraných zákroků na 0,09 (v sezóně 2021/22 to bylo 0,08).

Statistika Daniho Carvajala (zdroj: as.com)

Po turné po Severní Americe a startu proti Juventusu (navzdory zranění kotníku, které ho vyřadilo ze zápasů s Barçou a Clubem América), má španělský reprezentant za cíl nastoupit 10. srpna ve finále evropského Superpoháru proti Eintrachtu. Poté, co vyhrál 19 titulů jako madridista (pět Lig mistrů, tři ligy, tři evropské a tři španělské Superpoháry, jeden Copa del Rey a čtyři mistrovství světa klubů), bude jeho dalším cílem, ještě více zvýšit jeho bílou legendu a získat historický Sextete, který by se přesunul do učebnic dějepisu Realu Madridu. Během příští sezóny tak bude usilovat o vše. Dítě, které si splnilo svůj sen, si jde pro víc.. . . .

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: AS.com

Přidat komentář

Související články

MARCA: Eduardo Camavinga brzy začne naplno trénovat. Hrát by mohl v derby proti Atlétiku Madrid
Mužstvo

MARCA: Eduardo Camavinga brzy začne naplno trénovat. Hrát by mohl v derby proti Atlétiku Madrid

Další záblesk lepších zítřků je v táboře Los Blancos. Ve Vadebabas se usilovně pracuje na tom, aby se v dohledné době vrátil…
Endrickův velký týden. Nejdříve svatba, potom historický zápis
Mužstvo

Endrickův velký týden. Nejdříve svatba, potom historický zápis

V minulých dnech se útočník oženil a v pouhých 18 letech a 58 dnech vstřelil gól na Bernabéu v Lize…
Je Courtois nejlepším brankářem v historii Realu Madrid?
Mužstvo

Je Courtois nejlepším brankářem v historii Realu Madrid?

Thibaut Courtois už ve své kariéře udělal vše pro to, aby byl považován za nejlepšího brankáře na světě a možná…
RELEVO: Tchouaméniho výkonnost vyvolává pochybnosti
Mužstvo

RELEVO: Tchouaméniho výkonnost vyvolává pochybnosti

Francouz se proti Stuttgartu trápil a jeho výkony v letošní sezóně jsou diskutabilní. Mezitím Eduardo Camavinga, hlavní rival Auréliena na…