REPORT: Real Madrid – Atlético Madrid 2:0. Derby ve prospěch Bílého baletu

REPORT: Real Madrid – Atlético Madrid 2:0. Derby ve prospěch Bílého baletu

Real Madrid ovládl důležité derby s lídrem tabulky a je stále na dostřel čela tabulky. Vítězný gól vstřelil Brazilec Casemiro.

Třetí kvalitní výkon Realu Madrid  řadě tentokrát stačil na rozjeté Colchoneros, kteří by v případě výhry získali na Real 9 bodový náskok plus zápas k dobru. Bílý balet kontroloval od začátku do konce hru, zatímco svěřenci Diega Simeoneho tahal za kratší konec.

První velkou šanci zápasu bravurně zneškodnil Oblak, když vytáhl na tyč Benzemovu ránu. O chvíli později ale už nestačil na Casemirovu hlavičku po rohovém kopu Kroose. Real dál kontroloval hru. První poločas skončil bez jediné střely Atléticka.

Simeone se pokusil prolomit Zidanovy hradby a do druhého dějství poslal z kabiny hned tři nové hráče.Simeone se pokusil prolomit Zidanovy hradby a do druhého dějství poslal z kabiny hned tři nové hráče. Šance na vyrovnání přišla asi deset minut od začátku druhé půle, kdy Lemar z dobré pozice netrefil branku.

Ppo 65 minutách bylo rozhodnuto. Dani Carvajal si zpracoval na prsa a vypálil. Oblak si míč nešťastně vrazil po odrazu od tyče do branky. Rozhodčí gól připsal brankáři Atlétika. V závěru mohl ještě snížit Saúl, ale Courtois jeho hlavičku vyrazil. Další velký zápas dopadl příznivě pro Real Madrid.

LaLiga, 13. kolo

sobota 12.12.2020 (21:00)

Logo

2

:

0

Logo

Real Madrid

Atlético Madrid

Stadion:
Estadio Alfredo di Stéfano (Madrid), bez diváků

Rozhodčí:
Mateu Lahoz

Statistiky

Casemiro (Kroos) 19. Góly
Oblak (vl. gól) 64.
56 % Držení míče 44 %
11 Střely celkem 5
3 Střely na branku 1
90 % Úspěšnost přihrávek 86 %
662 / 594 Přihrávek celkem / úspěšných přihrávek 502 / 430
4 Úspěšné driblinky 13
5 Vyhrané vzdušné souboje 8
3 Rohy 6
7 Fauly 16
1 Žluté karty 3

36. Casemiro Žlutá karty 46. Lemar
50. Correa
61. Savić

Sestavy

Logo

Real Madrid

Courtois
Carvajal (79. Asensio) — Ramos — Varane — Mendy
Kroos — Casemiro Gól Žlutá karta — Modrić (88. Valverde)
Lucas Vázquez — Benzema — Vinícius Jr. (79. Rodrygo)

Nevyužití náhradníci: Lunin, Asensio, Marcelo, Altube, Isco, Nacho, Militão, Odriozola.
Trenér: Zinedine Zidane


Logo

Atlético

Oblak
Trippier Savić Žlutá karta  Filipe (46. Lemar Žlutá karta Hermoso
Llorente — Herrera (46. Reman Lodi) — Koke — Carrasco (46. Correa Žlutá karta)
Jao Felix (60. Saúl) — Suárez (73. Kondogia)

Nevyužití náhradníci: Grbić, San Román, Vrsaljko, Torreira, Vitolo, Šaponjić.
Trenér: Diego Simeone.

Další informace o španělském fotbale

Španělskýfotbal.cz Novinky nejen o španělském lize, ale také o celém španělském fotbale, sleduj na ŠpanělskýFotbal.cz.

35 Komentářů

  • Avatar

    Velmi dolezite body. Vyborny vykon uz druhy zapas, tento team je mentalne velmi silny vtedy ked musia zabrat.

    Pochvalu zasluzi i Lucas ktoreho som predaval a nachadza pomaly moju niekdajsiu doveru. Tak jedina skvrna je, ze nastupuje Asensio. Ten hrac je tak priemerny a neefektivny, ze by sa malo uvazovat co s nim.

    0
    0
    • Avatar

      S Asensiom by si chcel to čo v minulosti s Vazquezom, čo takto počkať. Ten chlapík je po veľmi komplikovanom zranení, rok nehrať futbal ti môže trvať další rok sa dostať späť do formy akú si mal kedysi. Potrebuješ k tomu hrávať pravidelne a postupnými krokmi sa zlepšovať, krok za krkolom. Tu sú odborníci jak delo, hneď predávať lebo veď vrátil sa a nejebe góly ľavačkou z 30 metrov ako pred tým. Ja verím odborníkom v klube, tí snáď vedia viac ako odborníci tu v diskusii.

      0
      0
      • Avatar

        uz mal pomerne dost casu sa rozohrat, navyse nastupoval aj v zaklade

        0
        0
        • Avatar

          Dosť času podľa teba. Podľa mňa nie, ak rok nehraš. Potrebuješ SŠ chytiť par zápasmi po sebe. A tie posledné zápasy čo odohral, tak hral celkom slusne,mal aj dosť smolu, nastrelil tam tyčku a aj iné šance nevyšli, ale ten jeho výkon bol lepší sko výkon mužstva pár zápasov dozadu. Ja verím, že to príde. Zápasová prax, viď Modric.

          0
          0
          • Avatar

            Kolik myslíš, že by Marco potřeboval času? V minulosti se říkalo, jaká z něj bude hvězda, jen počkejme až doroste. Nikdy nedorostl do TOP křídla. Měl pouze pár vydařených zápasů – ale díky bože za ně. Každopádně forma před zraněním by asi na Real stačila, ačkoli se mi stále nepozdával. Ale teď už je téměř půl roku zpět a je opravu špatnej. Smutný je, že absolutně chápu, proč hraje Vini nebo Lucas na křídle. Jelikož aktuálně jsou to naše nejlepší použitelná křídla… Když jsem včera (i v jiných zápasech) viděl Marca a Rodryga.. tak bohužel není o čem 🙁 Snad se to zvedne 🙂

            0
            0
          • Avatar

            Ten chlap skvele odohral za 3 roky dve Classica v Superpohari a zapas so Sevillou a to je vsetko naco si pamatam. Drzat tu dakoho za sympatie aby bral miesto lepsim je neprijatelne.

            0
            0
          • Avatar

            Presne ako som si myslel, spomenul si tu 3 zápasy v ktorých dal super góly. Škoda, že ľudia vidia iba a to a nevidia iné skvele zápasy, ktoré odohral, či už za Real alebo za repre, nie je všetko len o góloch. Vďaka bohu za ľudí čo vidia do toho trosku viac, nie len po špičku svojho nosu.

            0
            0
          • Avatar photo

            Tak nám ty zápasy napiš… Protože jestli ti to uniklo tak není záložník, ale křídlo a 0+0 je tragédie na průměrný tým LL natož na RM.

            0
            0
          • Avatar

            Zvlastne, ze kazdy s tebou nesuhlasi. V Manageri hra skvele to ano ale to sem nepatri proste.

            0
            0
          • Avatar

            3 ľudia sú pre teba každý. V pohode, ja mam na to svoj pohľad, väčšina ľudí ma obmedzene videnie, nič si z toho nerobím, ty si z toho tiež nič nerob.

            0
            0
  • Avatar

    Škoda, že ten druhý gól je napsán jako vlastní.

    0
    0
  • Avatar

    Škoda, že ten druhý gól je napsán jako vlastní.

    0
    0
  • Avatar

    Atleti už nám přes 450 minut (krom jednoho gólu v penaltovém rozstřelu ve španělským Superpoháru, který se do statistik nepočítá) nedali gól, Thibo za 6 zápasů s nimi inkasoval jeden jediný gól! *drink*

    0
    0
  • Avatar

    Tak mozu mat Atleti seriu aku chcu ale my sme nocna mora pre Simeoneho *lol* navyse sme nedostali 3 zapasy po sebe gol. Tim je velmi silny mentalne ale preco nam to robia? normalne sa dalo na to pozerat…

    0
    0
  • Avatar

    Výkon veľmi dobrý, hru kontrolovali v podstate cely zápas. Pridaná hodnota je, že sme im pretrhli šnúru, na ktorej začiatku sme boli opäť my. Tí musia byť z nás už dosť na prášky, čo už bolo v druhom polčase v niektorých frustraciach aj vidno. Dúfam, že zubatý si to patrične užil*lol*. Celkom nerozumiem výkonu Atletica, boli zrelí na uterák, nepredviedli absolútne nič, takto by nemala vyzerať hra mužstva, ktoré vedie ligu a dostalo najmenej gólov a dalo skoro najviac. Na veľkých súperov stále nedorástli viď zápas s Bayernom, ak dostanú prvý gól, tak sa im ich taktika rozsype a je koniec. Teraz musíme potvrdit formu proti Bilbau v týždni a následne nás čakajú do konca roka ešte 3 papierovo ľahší súperi, čo môže byť pre nás problém, pretože práve v takých zápasoch strácame body. Ak nezískame teraz 12 bodov z týchto 4 zápasov, tak nám boli tieto víťazstva proti Seville a Atlétom k ničomu. Hala Madrid *vlajka**vlajka*

    0
    0
  • Avatar

    Perfektni hra proc takhle nehrajem porad ale jen kdyz nam tece do bot?

    0
    0
  • Avatar

    Ahoj,byl jsem v práci a kouknul jsem jenom na sestřih šanci dneska, ale podle komentářů se hra dala přirovnat k té co jsme předvedli proti Borusii, hodí mi někdo názor na zápas? 🙂

    0
    0
    • Avatar

      nejhorší na hřišti asi vincek , jinak Atlético jsme k ničemu nepustili

      0
      0
      • Avatar

        To teda bol ,možno aj preto že bolo očividné že mu Karim a Mendy neprihraju ani keď mohli…..

        0
        0
        • Avatar

          a co mu přihráli tak to dojebal , to je pak taky težko

          0
          0
          • Avatar photo

            Co si představuješ pod pojmem dojebal? Protože on jediný se pokouší hrát 1 na 1 a jít do rizika, to potom občas ztratíš. Takový Casemiro, který byl vyhlášen hráčem zápasu, tam měl ve středu několik hrůzostrašných ztrát a přesto ho nikdo nehateuje.

            0
            0
          • Avatar

            včera se to od něho odráželo jak od zdi , bud objektivní a uznej že byl nejhorší na hřišti

            0
            0
          • Avatar

            vinicus nemá žádný progres za tu dobu co je u nás , spíše naopak

            0
            0
          • Avatar

            Je pekné, že Vinco sa nebojí hrať 1 na 1, ale tým to končí. Áno, má neuveriteľnú akceleráciu, ale čo z toho, keď mu buď obranca zoberie loptu, prípadne, aj keď obíde hráča, tak to skončí nepresnou nahrávkou či centrom. Určite má potenciál, ale jeho futbalové myslenie sa musí zdokonaliť a taktiež musí zapracovať aj na technike, inak nevidím dôvod, prečo by mal hrať v základe. Rodrygo je mladší, ale nehrá tak zbrklo a po technickej stránke je lepší.

            0
            0
          • Avatar

            Ale on ten míč nemá komu poslat, protože ve vápně Benzema ani nikdo jiný není.
            A neříkejte mi, že jsme si 2x (a třetího poslali do Borussie, kde téměř nehraje) vybrali špatně, když Vini ani Rodrygo (aspoň v LM je to bomber) nejsou produktivní.
            Ajax koupil v létě za 16 milionů 20letýho Antonyho Santose a ten v lize za 11 zápasů má 5+5.

            Měli jsme je poslat někam do Španělska na hostování, aspoň jednoho. Dostal by španělský občanství, status domácího hráče (vychovaného ve Španělsku) a hrál by pod menším tlakem, nejspíš

            0
            0
          • Avatar

            já bych vincka prodal , rodrygo hostování a kubo brahim stáhl zpátky

            0
            0
          • Avatar photo

            Ano Vini by mohl lépe přihrávat a střílet, ale do hry přináší úplně něco jiného než všichni ostatní, kdyby k sobě měl někoho kdo by si s ním rozuměl mohlo by to být lepší. Každopádně má na čem pracovat a klidně bych jednoho z dvojice Vinicius, Rodrygo viděl na hostování.

            0
            0
          • Avatar

            Zbynek, uplne suhlasim. Vinco by tam k sebe potreboval niekoho, s kym si vie tu loptu vymenit, aj na jeden dotyk a tak. Napriklad Marcelo. Mne to ignorovanie viniho z mendyho strany brutalne prekaza, moze mu dat do volneho priestoru, on sa radsej otoci a nahra dozadu….. skoda toho…. aj ked mi na vinim vadi jeho finalna faza, tak to, aku ma rychlost a chut skusit 1 vs 1, je chyba spoluhracov, ze sa to nesnazia vyuzit.

            0
            0
          • Avatar photo

            Tohle si musí vyřešit ZZ, protože on stojí u čáry a ty ignoraci musí vidět z první ruky. Mě to vytáčí neskutečně, protože tak hrajeme v 10ti. Vini tam litá jako blb do obrany, presuje, nabízí se a pak…

            0
            0
    • Avatar

      super díky, Vincka bych posadil a zkusil na jeho místě Rodryga pár zápasů…

      0
      0
      • Avatar

        Rodrygo je momentálne o triedu vyššie ako Vincek. Zrýchlenie, rozum, 1 na 1 , centre… Je nebezpečnejší. Vini prešprintuje celé ihrisko, ale tam to končí. 1 na 1 skúša minimálne a aj to iba tak, že si to hodí, trošku ho odtlačia a už pýta faul. Zizu by mu mal dať iné pokyny. Škoda toho Hazarda… Vini je dobrý ako žolík..

        0
        0
        • Avatar

          Chlapci ano Vini sice nema na zaklad ale su tu vacsi kandidati na predaj. V porovnani s nim nehraju nic a Vini je aspon ako tak vhodny nahradnik ci v pripade nudze. Ale v pripade dobrej ponuky nie je o com.

          0
          0

Přidat komentář

Související články

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Jen málo hráčů se dokázalo tak rychle adaptovat v Realu Madrid, jako to v minulé sezóně dokázal Jude Bellingham. Angličan po příchodu…
Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit
Mužstvo

Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit

Další reprezentační přestávka je za námi. Fakt, že se všichni hráči vrátili do Madridu bez zranění, může být zdrojem radosti.…
Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit
Mužstvo

Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit

Reinier na počátku svého hostování v Granadě udělal skvělý dojem. Brazilec ukázal na hřišti velkou kvalitu, vypadalo to, že rychle našel…
RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão
Mužstvo

RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão

Real Madrid po Carvajalově zranění analyzuje, co dělat a co nedělat během příštích přestupových období. Daniho minimálně roční pauza zhoršuje…