Rodrygo září, Hazard (asi) zůstane. Real tak může prodat Asensia, zájemců je mnoho

Rodrygo září, Hazard (asi) zůstane. Real tak může prodat Asensia, zájemců je mnoho

Novinkou číslo jedna posledních dní je nepřekvapivě Kylian Mbappé, který podle všeho opravdu zamíří do Realu Madrid. Francouzův příchod pravděpodobně odnese jedno z křídel aktuálního kádru s platnou smlouvou. Černý Petr by mohl padnout na Marca Asensia.

Počítá se s tím, že Kylian Mbappé vytvoří útočné trio s Karimem Benzemou a Viníciusem Juniorem. Samozřejmě není možné odehrát celou sezonu v jednom složení, jedno místo tím ale ubývá. Už takhle o něj přitom v Realu panuje lítý boj – v úvahu připadají Rodrygo, Asensio, Valverde, Hazard, Bale…

Gareth Bale klub zcela jistě opustí, jelikož mu nebude nabídnuta nová smlouva. Fede Valverde je primárně středovým hráčem, na pozici pravého křídla spíše zaskakuje. Konkurence je ale pořád vysoká.

Rodrygo v posledních týdnech září, klepe na dveře základní sestavy pro finále Ligy mistrů a je zcela jisté, že s ním Real Madrid pro příští sezonu počítá. Podle posledních vyjádření se zdá, že důvěru ještě dostane také Eden Hazard, ač ho neustále ničí zranění. Belgičan má ovšem tučnou smlouvu.

Zájem o Asensia

Platný kontrakt má rovněž Marco Asensio, jenže pouze do konce příští sezony. A na rozdíl od Hazarda je o španělského hráče značný zájem. Nejvíce se skloňuje AC Milán, jemuž chybí málo k titulu mistra Serie A, účast v Lize mistrů má dávno zajištěnou. Spekuluje se ovšem také o Premier League.

Jelikož se dá očekávat, že vzhledem k výše popsanému Asensio nebude dostávat v následujícím ročníku příliš herního času, mohl by ho chtít rok před koncem smlouvy Real zpeněžit. Mluví se o částce ve výši 30-40 milionů eur. Španělovo místo by pak mohl zaujmout některý z hráčů Castilly.

Podvinho je zakladatelem webu BilyBalet.cz. Realu Madrid fandí už od roku 2002, několikrát ho viděl v akci na Bernabéu i jinde v Evropě. Sám celý život hraje fotbal, v mládeži působil i ve Slavii Praha. Má za sebou také angažmá v deníku Sport, kde působil čtyři roky jako novinář. Aktuálně je fotbalovým trenérem.


25 Komentářů

  • Avatar

    Základ Mbappé-Benzema-Vinícius. Asensio, Rodrygo a Mayoral/RdT/Mariano jako back-up. Hazarda a Joviće se zbavit jakýmkoliv možným způsobem. Pokud zůstane Hazard na úkor Asensia, tak budu hodně zklamaný.

    0
    0
    • Avatar

      Suhlasim ale asi budes sklamany lebo Hazardov brat sa nedavno vyjadril ze je Edenovi a jeho rodine v Madride dobre a nemysli si ze teto leto odide. Do tejto sezony som Asensia moc nemusel koli jeho prinosu ale tuto bol celkom platny a tiez by som ho uprednostnil pred Edenom.

      0
      0
  • Avatar

    chcel som aby ostal a pokial by sa podarilo zbavit hracov ako jovic a hazard tak by miesto ostalo, ale na nejaky vyssi plat by musel zabudnut. zaklad bude na 100% vini-karim-mbappe, prvy nahradnik rodrygo a ked karim skonci tak ho moze rodrygo nahradit a mbappe sa posunie na hrot.

    ale ako pise kolega vyssie, hazarda sa nezbavime. on chce ostat a zaujemcu ktory by momentalne chcel na seba vziat jeho kontrakt by museli vysetrit na psychiatrii. takze bohuzial Marco bude asi musiet odist. ma 26 rokov, takze to najlepsie od neho podla mna este len pride, ale u nas to na zaklad asi nebude takze aj pre neho mozno bude lepsie ist niekam inam.

    0
    0
    • Avatar

      Asensio se v podstatě dostal do pozice Odegaarda. Ode byl svolný k odchodu za větší minutáží a byl o něj slušný zájem, zatímco Asensio tehdy odejít odmítl. Letos je Asensio svolný k odchodu a je o něj velký zájem, má za sebou dobrou sezonu, a ten, kdo zřejmě odmítne odejít, je Hazard. Jehož smlouvu navíc nikdo platit nebude. Myslím, že to dopadne stejně a Asensia prodáme. Osobně z toho nějak nadšený nejsem, ale není to pro nás zásadní hráč a chápu nespokojenost s jeho výkony, takže Marcovi poděkuju, ale nebudu za ním smutnit.

      Výhled do budoucna:
      Vtipné je, že příští léto se ve stejné pozici může ocitnout Hazard. Má totiž smlouvu už jenom na 2 roky (pro někoho určitě důvod k radosti *smile* ). Pokud se příští sezonu o něco zlepší, Real se ho nejspíš pokusí prodat. Hazard může odmítnout, ale ty 2 roky jsou max. Což je šance pro Kuba, Arribase (příp. nové křídlo), kteří půjdou hostovat a potom tu pro ně bude místo. To nezní špatně, ne?

      0
      0
      • Avatar

        uz nepamatam ako na tom bol zmluvne pred rokom Odegaard, ale u Asensia je klucovym faktorom prave ta jeho zmluva. proste sa vedenie musi rozhodnut ci do neho zainvestuje (co mne osobne v principe nevadi, ak by bol backup viac do stredu nez na kridlo), alebo ho preda aby za neho dostal aspon tych 30-35 mega.
        ked si to tak uvazime, tak luka uz dlho nepotiahne, kroos tiez, isco odchadza, hazard tiez neostane dlho…
        dlhodobo mame valverdeho a camavingu. ceballos este isto dostane sancu, takze priestor pre asensia tam stale je, ale urcite by musel zamakat aby si tie minuty vybojoval, lebo aj ked taku strelu ako on v kadri mozno nikto nema, tak ked porovnam jeho work rate a takeho valverdeho, tak nie je o com.

        rodrygo za posledne 2 mesiace podla mna kompletne otocil preferencie vedenia, lebo si myslim ze by inak v lete odisiel na hostovanie. navyse by sa tym uvolnil 1 flek mimo EU, ale s tymi vykonmi ake predvadza by bola hlupost ho pustat.

        0
        0
  • Avatar

    Pokial mame niekoho predat za fajn sumu tak je to Asensio. Na jeho miesto sa tlacia mladsi, Fajn prilezitost ako zarobit na hracovi, ktory niekedy zahra to iste ako nejaky odchovanec.

    0
    0
  • Avatar

    Díky Asensiovi za kariéru v Realu, ale ať jde dál. Jediná pozitiva jeho jsou ta jeho levačka, když mu sedne. To je ale tak celý… Snad půjde někam kde bude hrát pravidelně a bude rozdávat radost. Svým způsobem ho mám rád. Ale v Realu už ne.

    0
    0
  • Avatar

    Zdravý Hazard dá Realu určite viac ako Asensio. Navyše keď sa dá Asensio predať za slušné peniaze tak voľba je jasná

    0
    0
  • Avatar

    Asi je mi líto že tu zůstane Hazard na úkor Asensia

    0
    0
  • Avatar

    Kdyz si to tak za sebe shrnu, tak se mi zkratka prodej Asensia jevi jako nejlepsi mozny krok po prichodu Mbappeho….
    Jak uz tady mnohokrat padlo, Asensio ma zazracnou strelu levackou. Bohuzel to je ale vse, za tu dlouhou dobu co u nas ztravil, toho minimalne pro me prilis nepredvedl a ze prilezitosti mel spousty….na druhou stranu jeho letosni sezona, ktera byla vydarena, jeho vek a smlouva na posledni rok temer jasne poukazuji na odchod za relativne slusne penize (35M odhaduju)….

    0
    0
  • Avatar

    Jeste se zminim k potencionalnimu odchodu Hazarda….zde bych videl prakticky jedinou moznost a to pripadny zajem Newcastlu, kteri by na jeho plat penize rozhodne meli….
    Otazka se taky v PSG, kde se zrejme rozpadne hvedny utok a jeste by mozna stal za pripomenuti lonsky zajem Juve, ktery mel letos dosti bidnou sezonu….

    0
    0
  • Avatar

    Ma predstav na utok pro nasledujici sezonu: Vini, Benzema, Mbappe a zaskok v podobe ctverice Hazard, Mayoral, Rodrygo a Arribas z Castilly…..
    Bale – konec smlouvy
    Jovic a Asensio – prodej
    Mariano – hostovani/prodej (proste pryc 😊)

    0
    0
  • Avatar

    Článek vychází z předpokladu, které se vůbec nemusí zakládat na pravdě.
    1. Z čeho autor vychází, když je přesvědčený, že někdo odejít musí? Odejde s jistotou Bale a na jeho místo přijde Mbappe. Kus za kus. Neříkám, že takto s tím souhlasím a chci to, ale klidně to tak může dopadnout.
    2. Kde bere autor jistotu, že je Rodrygo nedotknutelny? Ještě pár měsíců zpátky ho všichni posílali na hostování a po 3 povedených zápasech má najednou zcela jasné místo v týmu?

    0
    0
    • Avatar photo

      Autor, vcelku logicky vychází ze skutečností posledních měsíců. Zpráv, které španělská media přinášejí okolo Hazarda a Asensia. Pak z vývoje Rodryga a z odchodů hráčů v posledních letech.
      Navíc Mbappé za Balea určitě není kus za kus. Bale odehrál 291minut, Mbappé bude hráč do základu, který zabere většinu minut, proto je logické a pro RM finančně výhodné, aby šel někdo z kola ven. *cool*

      0
      0
      • Avatar

        Hele já neříkám, že to tak nakonec nedopadne. Ale je to dojmologie, nic víc.

        Mbappe za Balea je kus za kus. V A týmu můžeš mít určitý počet hráčů a logicky ten počet dodržíš a nebudeš argumentovat tím, že "těchto X hráčů bude hrát častěji, takže nepotřebuju všech 25". Prostě odchází jeden hráč z A týmů a přichází jiný na stejnou pozici.

        0
        0
  • Avatar

    Já jsem vždy býval velkým zastáncem Asensia a jako jeden z mála jsem ho tu vždy bránil . Asensio zašil velmi dobrou sezonu za mě , střílel důležitý goly . Osobně jestli mu nebude vadit že nedostane lepší smlouvu a bude např až 3 možností na pravé křídlo a bude fakt čistý squad player tak trhat si vlasy kvůli tomu nebudu že zůstane , ale před něho od téhle sezony už dávám Rodryga a stím že přijde Mbappé který odehraje skoro celou sezonu tak nevidím minuty pro Marca tudíž tu bude přebytečný . Ještě když Hazard se dal dohromady a konečně jde vidět že ho ten fotbal baví a chce už něco konečně ukázat a z klubu jdou informace že Eden zhubl a je snad v nejlepší formě od doby co je tu a maká na tréninku a jak víme tak kdyby Hazard neměl ty zdravotní problémy tak mu Asensio ani nesahá po kotníky. a jsem přesvědčený že Eden zůstane a asi budu jeden z mála co je za to rád, protože toho hráče mám strašně rád ještě z čas PL. a věřím mu! že tu bude ještě nějak prospěšný a pomůže nám příští rok (a bude kvalitnější lavička ) . Eden nemá charakter jak Bale co má vše uprdele a je mu dost věcí jedno i team ho bere lépe .
    Takže po tom co jsem přemýšlel nad Marcem tak bych ho prodal jak by přišlo 40 mil za Asensio např právě z toho AC Milan tak bych neváhal(Marco v posledních zápasech mi připomněl co mi na něm už vadí) není to hráč do základu vůbec , takže klubu to pomůže a na jeho pozici můžeme dosadit např právě toho Arribase který táhne Castillu a patří mezi nejlepší hráče jejich ligy . a je produktivní a levonohý . Děkujeme Marco ale je čas Kyllian přichází . a minuty odchází .

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League
Přestupy

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League

Real Madrid nebyl během letního přestupového období příliš aktivní. Jeho jediné nové akvizice nakonec byly ty, které byly předem dohodnuté…
AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese
Přestupy

AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese

Real je údajně spokojen s tím, jak Alphonso Davies odrazil tlak Bayernu. Úřadující německý vicemistr toužil s kanadským levým bekem prodloužit kontrakt.…
Všichni mluví o Wirtzovi, ale k dispozici ke koupi by mohl být i Musiala
Přestupy

Všichni mluví o Wirtzovi, ale k dispozici ke koupi by mohl být i Musiala

Na německém trhu je Real Madrid zatím spojován především s Florianem Wirtzem z Bayeru Leverkusen. Možná by však mohl být…
OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě
Přestupy

OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě

„Real Madrid a Granada se dohodly na zapůjčení hráče Reiniera na tuto sezónu, a to do 30. června 2025,“ oznámil…