Z nebeských výšin zpět do tvrdé reality. Real Madrid rychle zchladil nadšení Katalánců

Z nebeských výšin zpět do tvrdé reality. Real Madrid rychle zchladil nadšení Katalánců

Po vítězství v El Clásicu na Santiago Bernabéu hráči Barcelony věřili, že La Ligu je stále možné ještě vyhrát. Real Madrid ale rychle rozptýlil jakékoli pochybnosti a zchladil nadšení Katalánců.

Barcelona vyhrála na Santiago Bernabéu 20. března po gólech, které vyvolal skutečnou euforii v řadách Culés. Od bojů o místa znamenající účastí v evropských pohárech až po vyhlášení související s honbou za Realem Madrid a tím i ziskem šampionátu. Takový plán bylo samozřejmě obtížné realizovat, ale už se nezdál nemožný.

Po posledním El Clásicu se náskok Bílého baletu na Barcelonu snížil na 12 bodů a lídr měl horší bilanci vzajemných zápasů, které by v případě bodové remízy naklonily misky vah ve prospěch Barcy.

Nesmírně důležitým faktorem přitom byly i pocity samotných hráčů – Xaviho hráči se opět cítili silní a právě zaznamenali sérii 13 ligových kol v řadě bez porážky.

Barça tehdy věřila, že dokáže cokoliv. Nejlépe o tom svědčilo chování Katalánců po skončení El Clásica. Velká oslava prvního týmu nejprve na trávě Bernabéu a poté v šatně.

Joan Laporta, který se dychtivě fotil se svými hráči na hřišti, s úsměvem ukázal své čtyři prsty. Barcelona byla zjevně na vzestupu a Real Madrid dostal velmi silnou ránu.

Rozbité sny

Avšak jen o měsíc později Los Blancos zcela rozbili jakékoli katalánské sny a zredukovali poslední El Clásico na pouhou bolestnou anekdotu.

Svěřenci Carla Ancelottiho nikdy nevykazovali žádné známky slabosti, jak bylo v katalánském hlavním městě prezentováno.

Real Madrid po této porážce zaznamenal sadu čtyř ligových vítězství v řadě, ale v barcelonském táboře se stále zdůrazňovalo, že lídra čekají extrémně těžké návštěvy Sáncheze Pizjuána a Wandy Metropolitano a ničivé střety v Lize mistrů, které určitě ovlivní každodenní ligový život.

Nic však nešlo podle plánu. Real Madrid v La Lize nezklamal, třikrát udeřil pěstí do stolu u příležitosti cest do Viga, Sevilly a Pamplony a zároveň se dostal do semifinále Ligy mistrů po prodloužení s Chelsea, což Los Blancos jen nabilo.

Současné panorama vypadá úplně jinak. Real Madrid je o 15 bodů před Barcelonou (která má odehráno o jeden zápas méně) a Los Blancos jsou tak pokraji zpečetění svého 35. španělského šampionátu.

Katalánské sny o epické remotádě lze tedy odložit.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: MARCA.com

5 Komentářů

  • Avatar

    FUJ, takhle dlouhý článek o Barce. *lol* Příští rok na tom budou podobně a bude jen na nás, jestli si dojdeme pro titul. Jsou prostě v hajzlu a ještě pár let budou…*vlajka**vlajka**vlajka**vlajka*

    0
    0
  • Avatar

    niekedy sa proste neda ostat slusny..
    f.u.c.k. b.a.r.c.a.

    0
    0
  • Avatar

    Též nejsem zvyklý číst tak dlouhý článek kde je Barca , ale tak v tomhle případě se to dá přežít , Určitě další rok pro nás bude těší z pohledu Barci a Athletica který se musí zlepšit a zároveŇ posilnit , tenhle rok nám to kluci ulehčili a my si vezmeme co je naše *vlajka*
    Ale rozhodně příští rok s novými posily (Mbappé + další ) očekávám obhajobu – útokem jakým budeme disponovat je to nutnost to urvat opět . *vlajka**hala*

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl
Mužstvo

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Jen málo hráčů se dokázalo tak rychle adaptovat v Realu Madrid, jako to v minulé sezóně dokázal Jude Bellingham. Angličan po příchodu…
Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit
Mužstvo

Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit

Další reprezentační přestávka je za námi. Fakt, že se všichni hráči vrátili do Madridu bez zranění, může být zdrojem radosti.…
Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit
Mužstvo

Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit

Reinier na počátku svého hostování v Granadě udělal skvělý dojem. Brazilec ukázal na hřišti velkou kvalitu, vypadalo to, že rychle našel…
RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão
Mužstvo

RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão

Real Madrid po Carvajalově zranění analyzuje, co dělat a co nedělat během příštích přestupových období. Daniho minimálně roční pauza zhoršuje…