Vedení klubu je velmi spokojeno s hrou Édera Militãa. S hráčem se počítá i pro příští sezónu

Vedení klubu je velmi spokojeno s hrou Édera Militãa. S hráčem se počítá i pro příští sezónu

Po zápasu s Liverpoolem představitelé Realu Madrid vzkázali zástupcům Brazilce, že s ním počítají v příští sezoně. Obránce si v posledním týdnu vedl velmi dobře, ale jeho budoucnost je stále v sázce.

Zranění Sergia Ramose a pozitivní test na koronavirus u Raphaëla Varaneho způsobilo, že Éder Militão naskočil do základní jedenáctky na dubnová utkání. Brazilec nebyl v této sezóně přesvědčivý, ale klub je velmi ohromen tím, jak si obránce vede v jednom z nejtěžších týdnů od začátku sezóny. Představitelé klubu už lidem z fotbalového prostředí vzkázali, že s ním počítají v příští sezoně.

Proti Liverpoolu Militão dokonale četl hru soupeře a byl skutečným lídrem v obranné formaci. Zajímavou informací může být i to, že těsně po zápase došlo k setkání mezi funkcionáři klubu a lidmi z hráčova okolí.

Rozhovor trval zhruba hodinu a hlavními tématy byla skvělá forma Brazilce a očekávání, zda fotbalista bude nadále základní volbou trenéra v El Clásicu a v odvetě s The Reds.

V minulosti se spekulovalo o tom, že různé týmy mají zájem přivést Militãa. Klub však ve zmíněném rozhovoru dal jasně najevo, že se na stopera v příští sezoně spoléhá.

Hráč má smlouvu do roku 2025 a ve Valdebebas panuje přesvědčení, že Eder může být pro Los Blancos obráncem na příští léta. Právě proto za něj klub v roce 2019 zaplatil 50 milionů eur a Brazilec se stal nejdražším obráncem v historii Realu Madrid.

Pokud se fotbalista sám rozhodne odejít, Los Blancos s takovým přestupem budou souhlasit jen za podmínky, že větší část přestupové částky, která na něj byla vynaložena, získají zpět.

V Madridu si všichni přejí setrvání hráče, on sám si však není zcela jistý svou budoucností. Obránce stále chce na Estadio Santiago Bernabéu uspět, ale je si vědom i toho, že základní volbou trenéra budou nadále Ramos s Varanem.

Zmíněná dvojice je pro Zidaneho nedotknutelná, a to dost výrazně komplikuje další vývoj bývalého hráče FC Porto. Nepomáhají ani zvěsti o přestupu Davida Alaby do klubu, který by měl být blízko přesunu do španělského hlavního města.

Éder věří, že pravidelnost a zápasový rytmus pomohou ukázat jeho skutečný potenciál, jehož vzorek jsme mohli sledovat během posledního týdne. V Madridu či ne, obránce chce hrát, jeho další cíle jsou Copa America, Olympijské hry a MS, které se bude konat v Kataru.

Trenér brazilské reprezentace silně důvěřuje hráči Los Blancos, ale malý počet minut strávených na hřišti v aktuální sezoně (739) může Militãa stát místo v kádru Canarinhos.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: goal.com

7 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Lunin po prodloužení s Realem: Tohle je nejlepší místo pro můj rozvoj
Mužstvo

Lunin po prodloužení s Realem: Tohle je nejlepší místo pro můj rozvoj

Andriy Lunin v pátek prodloužil smlouvu s Realem Madrid do června 2030. Ukrajinský gólman následně poskytl rozhovor klubové televizi, kde se podělil…
Carvajal: Chci prodloužit smlouvu s Realem. V Evropě bych kvůli respektu za jiný klub hrát nechtěl
Mužstvo

Carvajal: Chci prodloužit smlouvu s Realem. V Evropě bych kvůli respektu za jiný klub hrát nechtěl

Dani Carvajal se ve čtvrtek zúčastnil setkání, které uspořádal jeho sponzor PUMA. Zatímco pořad Chiringuito zveřejnil část rozhovoru, v níž se…
OFICIÁLNĚ: Lunin 2030. Ukrajinský gólman prodloužil smlouvu s Realem
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Lunin 2030. Ukrajinský gólman prodloužil smlouvu s Realem

Real Madrid v pátek odpoledne na svých stránkách informoval o tom, že prodloužil smlouvu s Andriyem Luninem. Nový kontrakt je platný do…
Carvajal: Ve Zlatém míči bych dal hlas sobě
Mužstvo

Carvajal: Ve Zlatém míči bych dal hlas sobě

Dani Carvajal se ve čtvrtek zúčastnil akce, kterou pořádal jeho sponzor Puma. Při této příležitosti poskytl rozhovor televiznímu pořadu Chiringuito,…