Real Madrid 2021/2022 | Brankáři a obránci aneb jistoty i jedna velká neznámá

Real Madrid 2021/2022 | Brankáři a obránci aneb jistoty i jedna velká neznámá

V neděli odehraje Real Madrid první oficiální přípravný zápas na půdě Rangers. Za tři týdny pak odstartuje La Liga. Ve třídílném seriálu portálu BilyBalet.cz se podíváme na stav týmu Carla Ancelottiho v jednotlivých řadách. Začínáme defenzivou.

Brankáři

Žádné důležité změny. Jedničkou bude nadále samozřejmě Thibaut Courtois, dvojku by měl ve druhé sezoně v řadě dělat Andriy Lunin. Ač se spekulovalo o tom, že by Ukrajinec mohl odejít, aby dostal pravidelné zápasové vytížení, nyní tomu nic nenapovídá.

Největší otazníkem tak zůstává pozice třetího gólmana, kterou může plnit jeden z brankářů Castilly.

Hodnocení: 9/10

Praví obránci

Do plné kondice se pomalu dostává Dani Carvajal, u kterého není otázkou kvalitu, ale zdravotní stav. V minulém ročníku si prožil hned několik zklamání a na marodce strávil velké množství času. Pokud bude Carvajal v pořádku, post pravého obránce bude patřit jemu.

Jenže když bude chybět? Tady už nastává větší dilema. K dispozici je pravý bek Álvaro Odriozola, o jehož odchodu se ale notně mluví a celkově zatím v bílém dresu nepřesvědčil. Alternovat na této pozici může rovněž Lucas Vázquez, jehož primárním postem je ovšem pořád spíše křídlo.

Nečekaným trumfem by se mohl stát Marvin Park z Castilly. Očekává se, že mladý fotbalista bude nadále hrát za B tým Realu, ale zároveň si užije i minuty za první tým. V neposlední řadě může v případě nouze naskočit na pravé straně obrany i stoper Nacho.

Navíc se objevily spekulace o možném příchodu Diogo Dalota z Manchesteru United.

Hodnocení: 6/10

Stopeři

A dostáváme se asi k největší neznámé v současném kádru Realu Madrid. Tou je samozřejmě Raphaël Varane. Podle všeho to vypadá, že francouzský stoper opravdu odejde do Manchesteru United. Bílý balet v takovém případě nebude kupovat náhradu a poradí si z vlastních zdrojů.

Co to znamená? Ke trojici David Alaba, Éder Militão a Nacho by se přidal nejspíš jeden z hráčů Castilly – Víctor Chust nebo Mario Gila. První jmenovaný už má s prvním týmem zkušenosti z předchozího ročníku. Další variantou je Jesus Vallejo, jenž ale nemá příliš velkou důvěru.

Hodnocení: 7/10 (v případě Varanova odchodu)

Leví obránci

Zde je nabito. Jedničkou na post levého obránce by měl zůstat Ferland Mendy, jenž je v případě nouze využitelný i na pozici stopera, nicméně nejčastěji by měl hrát vlevo. Francouz se aktuálně dostává ze svého zranění a není jisté, zda bude k dispozici hned na první kola.

Své poslední šance zazářit v bílém dresu si váží Marcelo, nový kapitán týmu. Brazilec přišel podle informací z Madridu do přípravy fyzicky skvěle připravený a chce ukázat, že na nejvyšší úroveň stále má.

A zapomenout nemůžeme na mladého Miguela Gutiérreze, jenž v závěru předešlé sezony přesvědčil o svých velkých kvalitách.

Hodnocení kvality: 9/10

Podvinho je zakladatelem webu BilyBalet.cz. Realu Madrid fandí už od roku 2002, několikrát ho viděl v akci na Bernabéu i jinde v Evropě. Sám celý život hraje fotbal, v mládeži působil i ve Slavii Praha. Má za sebou také angažmá v deníku Sport, kde působil čtyři roky jako novinář. Aktuálně je fotbalovým trenérem.


4 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit
Mužstvo

Ancelottiho domácí úkol. Hlavní aspekty hry, které Real Madrid musí po reprezentační pauze vylepšit

Další reprezentační přestávka je za námi. Fakt, že se všichni hráči vrátili do Madridu bez zranění, může být zdrojem radosti.…
Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit
Mužstvo

Reinier se po dobrém začátku v Granadě začal trápit

Reinier na počátku svého hostování v Granadě udělal skvělý dojem. Brazilec ukázal na hřišti velkou kvalitu, vypadalo to, že rychle našel…
RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão
Mužstvo

RELEVO: Zimní přestup? Klub upřednostňuje variantu Militão

Real Madrid po Carvajalově zranění analyzuje, co dělat a co nedělat během příštích přestupových období. Daniho minimálně roční pauza zhoršuje…
Carlo Ancelotti a Davide Ancelotti se přou o nasazení Ardy Gülera
Mužstvo

Carlo Ancelotti a Davide Ancelotti se přou o nasazení Ardy Gülera

Real Madrid v této sezoně ještě nenašel ideální recept, jak ze svých hráčů dostat to nejlepší, protože se přizpůsobuje ztrátě…