Ardův efekt pohasíná. Ancelotti mu dává konstantně méně prostoru, píše deník MARCA

Ardův efekt pohasíná. Ancelotti mu dává konstantně méně prostoru, píše deník MARCA
Arda (zdroj: realmadrid.com)

Arda Güler v uplynulých utkáních dostával stále méně prostoru, proti Atlétiku Madrid vůbec nehrál. Novinář deníku MARCA Pablo Poro si všímá jeho nižšího vytížení v důsledku horší formy.

Arda Güler se před začátkem sezóny rozhodl zůstat v Madridu, ačkoliv o něj mělo zájem několik klubů, které mu byly ochotny garantovat vyšší herní vytížení. Sám José Mourinho volal do hlavního města Španělska, aby se pokusil vyjednat roční hostování ve Fenerbahce.

Real však všem zájemcům dal jasně najevo, že Arda může v této sezóně udělat další krok právě v kádru Los Blancos. Zdůrazňoval to i Ancelotti, který souhlasil, že ho zahrne do svých plánů. Konec minulé sezóny navíc rozptýlil veškeré pochybnosti. Arda patřil k nejlepším hráčům „druhého sledu“, v pěti utkáních za Real vstřelil pět gólů. A ukázal talent, který na Bernabéu všechny přesvědčil.

I když se mu letos zatím vyhýbají zranění, která ho brzdila v ročníku minulém, a sám Ancelotti přiznal, že hráč udělal po fyzické stránce velký posun vpřed, minuty na hřišti zatím Arda nedostává dle očekávání.

Třikrát se dostal do základní sestavy, ale při třetím případě, v utkání proti Espanyolu, ho Ancelotti z hřiště stáhl už v 55. minutě. V dalším duelu proti Alavésu se Arda na hřišti objevil na závěrečných deset minut, v duelu proti Atlétiku Madrid už nehrál vůbec. Ancelotti se totiž rozhodl více než jemu věřit hráčům jako Lucas, Fran García a Endrick. Zejména v případě prvních dvou jmenovaných šlo o posílení defenzivy.

Dar, o kterém hovořil Ancelotti

V předchozí sezóně Ancelotti hovořil o speciálním daru Ardy Gülera, který „každý dotek s míčem promění v gól.“ Narážel tím na pět gólů v pěti ligových utkáních. Bylo sice jasné, že tuto bilanci nemůže udržet i nadále, ovšem pravdou je, že v aktuální sezóně Arda ještě nenasbíral ani gól, ani asistenci.

Nastoupil v osmi z deseti zápasů ve všech soutěžích, ale celkem odehrál jen 257 minut, což odpovídá přibližně třem plným zápasům.

Klub i samotný trenér vědí, že na závěry je ještě brzy a že je dost času znovu vidět Ardovo kouzlo. Zatím se však neví, jaká bude jeho role v týmu. V ofenzivě se situace zdá komplikovanější kvůli silné konkurenci ze strany Endricka, příchodu Mbappého a přítomnosti Viníciuse a Rodryga, ale Arda má dost schopností na to, aby přispěl týmu ve středu zálohy, i když tam je také velká konkurence.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

RELEVO: Endrickova osobnost tentokrát pracovala proti němu. Co vyšlo proti Stuttgartu, to v derby nestačilo
Mužstvo

RELEVO: Endrickova osobnost tentokrát pracovala proti němu. Co vyšlo proti Stuttgartu, to v derby nestačilo

Jedna z akcí mohla mít v závěru derby citelný vliv na výsledek. Po Carvajalově přihrávce měl Endrick před sebou obránce,…
RELEVO: Čas ukazuje, že Lunin měl pravdu. Ukrajinský gólman na sebe opět strne pozornost
Mužstvo

RELEVO: Čas ukazuje, že Lunin měl pravdu. Ukrajinský gólman na sebe opět strne pozornost

Andriy Lunin se rozhodl prodloužit smlouvu s Realem Madrid, přestože mu to jeho okolí nedoporučovalo. Ukrajinský gólman a hrdina jarního tažení…
OFICIÁLNĚ: Thibaut Courtois je zraněný
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Thibaut Courtois je zraněný

Real Madrid na svých webových stránkách potvrdil, že belgický gólman Thibaut Courtois se v utkání na Cívitas Metropolitano zranil. V nadcházejících…
MARCA: Ancelotti bezprostředně po Alavésu hráčům důrazně domluvil
Mužstvo

MARCA: Ancelotti bezprostředně po Alavésu hráčům důrazně domluvil

Dnešní derby se hraje v momentu, kdy v Realu Madrid panuje napjatá atmosféra. Stačí se zeptat hráčů, které Carlo Ancelotti…