AS: Modrić v Evropském superpoháru v základu. Mbappé začne na lavičce

AS: Modrić v Evropském superpoháru v základu. Mbappé začne na lavičce
Vinícius a Luka Modrić (© realmadrid.com)

Nejnovější zprávy z tábora Los Blancos naznačují, že Kylian Mbappé by mohl do utkání Evropského superpoháru nastoupit jako náhradník.

Myslím, že o superpohár by měli hrát ti, kteří vyhráli Ligu mistrů, ne? Ale dva chybí: Kroos a Nacho. Uvidíme, kdo je nahradí,“ řekl Carlo Ancelotti po jednom z tréninků v Charlotte během amerického turné. AS poukazuje na to, že nad startem Kyliana Mbappého od první minuty visí velký otazník. Pochybnosti vytváří historie, ale také nejnovější informace z tábora královského klubu.

Ital se s Realem Madrid už dvakrát utkal o Evropský superpohár a dvakrát se držel zásady, že tento zápas by měli hrát ti, kteří k němu tým dovedli. V roce 2022 trenér nasadil totožnou jedenáctku ve finále Ligy mistrů v Paříži a v zápase o Evropský superpohár v Helsinkách: Courtois – Carvajal, Militão, Alaba, Mendy – Casemiro, Kroos, Modrić, Valverde – Vinícius a Benzema. V roce 2014 došlo ke třem změnám. Ve finále v Lisabonu hráli od začátku Casillas – Carvajal, Ramos, Varane, Coentrão – Modrić, Khedira, Di María – Bale, Benzema a Cristiano. V Cardiffu ve střetnutí o Evropský superpohár nastoupil Kroos za zraněného Khediru,  Pepe za zraněného Varaneho a James za Di Maríu, který byl o dva týdny později prodán do Manchesteru United.

Z jedenáctky z posledního finále v Londýně nejsou k dispozici Nacho a Toni Kroos, kteří klub opustili. Ve středu obrany je jistotou, že bývalého kapitána týmu nahradí Éder Militão. Podle informací deníku AS by měl Němce ve středu pole nahradit Luka Modrić. Chorvatský reprezentant je jedním z nejlepších hráčů kempu ve Spojených státech, kde odehrál polovinu zápasu proti Milánu, celý zápas proti Barceloně a 83 minut proti Chelsea. Více minut než on odehráli pouze Mario Martín a Lucas Vázquez. Dobré byly i postřehy o hře nového kapitána prvního týmu na pozici pivota, a proto by měl být ve Varšavě odměněn základní sestavou.

Důležité je, že jedinou pochybností Carla Ancelottiho by mělo být zařazení Auréliena Tchouaméniho, který se zranil v Londýně a poté hrál místo něj Eduardo Camavinga, do jedenáctky.

To by znamenalo, že Kylian Mbappé by začal za Real Madrid na lavičce a čekal by na vstup do druhého poločasu. Pokud by se Ancelotti rozhodl vsadit na Francouze od začátku, novinář Mario Ruiz vidí dvě možnosti: vyřadit ze sestavy Rodryga, nebo nenasadit Modriće. Pro dnešek se však očekává, že nová akvizice Los Blancos začne střetnutí jako náhradník.

V praxi samozřejmě zůstává vše otevřené. Připomeňme, že Mbappé, stejně jako Carvajal, Tchouaméni, Camavinga, Mendy, Bellingham a Valverde, trénují teprve od středy. Začali tedy rovný týden před zápasem o samotný superpohár.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

2 Komentářů

Přidat komentář

Související články

RELEVO: Část týmu začíná pochybovat o Pintusovi a jeho metodách
Mužstvo

RELEVO: Část týmu začíná pochybovat o Pintusovi a jeho metodách

V Realu Madrid, který v posledních letech působil jako klidný přístav, se začínají objevovat první trhliny. Výsledky se rodí těžce…
OFICIÁLNĚ: Rodrygo je zraněný. Vrátí se až na konci listopadu
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Rodrygo je zraněný. Vrátí se až na konci listopadu

Real Madrid na svých webových stránkách informoval o zdravotním stavu Rodryga. Potvrdil tak včerejší spekulace. „Po testech, které Rodrygovi provedl…
Pozitivní zprávy. Brahim dělá vše pro to, aby stihl sobotní El Clásico
Mužstvo

Pozitivní zprávy. Brahim dělá vše pro to, aby stihl sobotní El Clásico

Úterní vítězství 5:2 nad Borussií Dortmund bylo velkým pozitivem před sobotním El Clásikem. Radost fanoušků Realu Madrid nicméně během středečního…
OFICIÁLNĚ: Thibaut Courtois je zraněný!
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Thibaut Courtois je zraněný!

Belgičan utrpěl zranění ve včerejším zápase proti Borussii Dortmund. Real Madrid o tom informoval na svých webových stránkách. „Po vyšetřeních,…