REPORT: Real Madrid zvítězil v posledním utkání amerického turné nad Chelsea 2:1

REPORT: Real Madrid zvítězil v posledním utkání amerického turné nad Chelsea 2:1
Gólová radost (zdroj: realmadrid.com)

Real Madrid vyhrál poslední přípravný zápas ve Spojených státech. Oba góly Los Blancos na stadionu Bank of America v Charlotte padly v prvním poločase, který byl ze strany týmu Carla Ancelottiho velice povedený. Střelci byli Lucas Vázquez a Brahim, po mistrovské asistenci Viniho Jr. vnější stranou pravé nohy. Příští týden už Ancelottiho svěřenci odehrají první zápas o trofej: Evropský superpohár proti Atalantě ve Varšavě (14. srpna, 21:00).

První varování Realu přišlo po čtvrthodině hry, ale Brahim, k němuž doputoval míč po sérii odrazů, minul svůj cíl o pár centimetrů. Ancelottiho svěřenci se přece jen dočkali v 19. minutě, kdy Rodrygo uličkou skvěle rozehrál na Brahima, který se uvolnil a předložil míč Lucasovi. Křídelní hráč trefil bránícího Malo Gusta a překvapil Jørgensena, který i přes zákrok nedokázal zabránit gólu.

Brahimův gól

Real se ujal vedení, a i nadále si vytvářel řadu šancí na soupeřově polovině. Ve 23. minutě mohl skórovat Ceballos střelou zpoza pokutového území, které chybělo málo, aby šla za Jørgensena.

O pět minut později Real Madrid zvýšil náskok. Efektní asistenci si připsal Vini Jr. vnější stranou pravé nohy a neméně povedené zakončení předvedl Brahim. Marockému internacionálovi stačily pouhé dva doteky, aby míč uklidil do sítě. Prvním, pravou nohou, překonal brankáře Chelsea v souboji jeden na jednoho a druhým, levou nohou, přesně zakončil.

Chelsea snížila ve 39. minutě. Enzo poslal míč ke vzdálenější tyči a Madueke hlavičkoval. V poločase to bylo 2:1 a vysoké tempo pokračovalo i po přestávce.

Hned na začátku druhého poločasu mohl vyrovnat Nkunku v souboji jeden na jednoho s Luninem, ten byl ale úspěšnější. A o tři minuty později byl Brahim opět blízko gólu, když se jeho střela zevnitř pokutového území otřela o tyč. Blízko byl také Nico Paz, který se v 76. minutě prosadil razantním dalekonosným pokusem.

Ancelottiho svěřenci už ale branku nepřidali, netrefil se už ani žádný ze střelců Chelsea. Real Madrid na závěr amerického turné zdolal Chelsea 2:1.

 

Real Madrid – Chelsea 2:1 (2:1)

Branky: 19. Lucas, 27. Brahim – 39. Madueke.

Real Madrid: Courtois (46. Lunin) – Lucas, Militão (66. Asencio), Rüdiger, Fran García – Martín, Modrić (82. Lorenzo), Ceballos – Brahim, Rodrygo (66. Latasa), Vinícius (66. Paz).

Chelsea: Jørgensen – James (70. Fofana), Badiashile, Colwill, Gusto – Lavia (58. Caicedo), Enzo – Madueke, Nkunku, Sterling (58. Mudryk) – Guiu (66. Dewsbury-Hall).

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: realmadrid.com

Přidat komentář

Související články

AS: Saúdové připraveni na dlouhou bitvu o Viniho
Příprava

AS: Saúdové připraveni na dlouhou bitvu o Viniho

Saúdský investiční fond se připravuje na vleklou bitvu s Realem Madrid. Cílem Arabů je Vinícius Júnior. Hráč, který je v Realu…
Co se musí stát, aby se Aymeric Laporte připojil k Realu Madrid?
Příprava

Co se musí stát, aby se Aymeric Laporte připojil k Realu Madrid?

Transfer španělského mistra Evropy do Madridu nebude snadný. Real nechce za přestup platit, hráč má v Saúdské Arábii smlouvu ještě na…
Ancelotti: Nejlepší pozice pro Viníciuse? Základem je mobilita, ofenzivní hráče nesmíme svázat jednou pozicí
Příprava

Ancelotti: Nejlepší pozice pro Viníciuse? Základem je mobilita, ofenzivní hráče nesmíme svázat jednou pozicí

Po utkání s Chelsea poskytl Carlo Ancelotti, kromě Real Madrid TV, rozhovor také ve smíšené zóně novinářům. Prohlásil, že ho negativní…
Los Blancos jsou zpět v Madridu
Příprava

Los Blancos jsou zpět v Madridu

Hráči Realu Madrid se dnes po skončení amerického turné vrátili do hlavního města Španělska. Nyní mají dva dny volna, do…