Rafa Marín je krok od přestupu do Neapole

Rafa Marín je krok od přestupu do Neapole
Rodrygo a Rafa Marín (zdroj: realmadrid.com)

Jak informoval Fabrizio Romano a potvrdil deník AS, střední obránce Realu Madrid téměř dokončil svůj odchod. Los Blancos za něj mají dostat 12 milionů eur.

Real Madrid je velmi blízko dokončení prodeje Rafy Marína do Neapole. Jak informoval novinář Fabrizio Romano a potvrdil deník AS, přestup by měl být dokončen v pondělí nebo nejpozději v úterý, protože nový trenér italského týmu Antonio Conte chce Rafu od prvního dne přípravy na sezonu. Příprava začíná ve středu. 12 milionů eur za 100 % práv na obránce. Tolik Neapol zaplatí. Real bude moci uplatnit výkupní klauzuli od roku 2026 za velmi přijatelnou cenu: 25 milionů eur.

Tato operace je výhodná pro všechny strany. Real vydělá značnou částku za hráče, kterého nechce ztratit z dohledu, Rafa Marín udělá kvalitativní skok tím, že se z Alavésu (kde hrál na hostování v sezoně 2023/24) přesune k uchazeči o Scudetto a o účast v Lize mistrů, a Neapol začne vytvářet projekt pro Conteho. O víkendu se z města pod Vesuvem ozývaly další výzvy k urychlení dohody.

Neapol se obávala, že Rafa svou dobrou sezónou zvýší cenu. Uvědomovala si také, že konkurence o středního obránce roste a že by mohla ztratit pole position, pokud by obchod rychle nedokončila. Proto představitelé klubu zdvojnásobili cenu a přistoupili na požadavky Realu. To je vzácná situace, protože majitel klubu Aurelio De Laurentiis obvykle neustupuje. Tentokrát však neměl na výběr.

Pro Real bylo nejdůležitější neztratit úplnou kontrolu nad Rafou Marinem. Přestože je nyní v plánu podepsat co nejdříve Yora, osmnáctiletou hvězdu Lille, klub si je vědom, že dvěma jeho středním obráncům je přes třicet let. Je tu jednatřicetiletý Rüdiger a dvaatřicetiletý David Alaba, který se stále zotavuje z přetržených křížových vazů a není jasné, v jaké formě se vrátí. Proto bude možnost Rafova návratu zahrnuta do výkupní klauzule platné od roku 2026. Cena se bude postupně zvyšovat a Neapol by ji mohla zvýšit až na 70 milionů eur, pokud se Real rozhodne obránce příští léto přivést zpět.

Rafa Marín v pondělí odcestuje do Říma, kde se podrobí testům, a jakmile bude přestup dotažen do konce, podepíše smlouvu. Pokud mu to naopak čas zítra nedovolí, podepíše smlouvu v úterý. Neapoli se tak uváže na příštích pět sezon, tedy do roku 2029.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě
Přestupy

OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě

„Real Madrid a Granada se dohodly na zapůjčení hráče Reiniera na tuto sezónu, a to do 30. června 2025,“ oznámil…
OFICIÁLNĚ: Álvaro Rodríguez míří na hostování do Getafe
Přestupy

OFICIÁLNĚ: Álvaro Rodríguez míří na hostování do Getafe

Real Madrid oficiálně oznámil roční hostování mladého útočníka. „Real Madrid a Getafe se dohodly na hostování Álvara Rodrígueze do 30.…
Další Galáctico. Real Madrid plánuje v roce 2025 příchod německé superstar za 120 milionů eur
Přestupy

Další Galáctico. Real Madrid plánuje v roce 2025 příchod německé superstar za 120 milionů eur

Real Madrid v létě zkušeně posílil svůj tým o Kyliana Mbappého z PSG a brazilského zázračného mladíčka Endricka. Ambice klubu…
Chiringuito: Saúdové připraveni nabídnout za Viníciuse 500 milionů eur
Přestupy

Chiringuito: Saúdové připraveni nabídnout za Viníciuse 500 milionů eur

Do konce letního přestupového období zbývá už jen pár dní a kluby ze Saúdské Arábie plánují velké přestupy. Šejkové se…